Introducere » Ulei de Jojoba (50 ml)


        

Ulei de Jojoba (50 ml)

Simmondsia chinensis (50 ml)

img

 

Numar produs: NVSC0050
INCI: SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna de 50 ml cu picurator
Preţ vechi 14,00 lei
Preţ fără TVA: 12,00 lei
Preţ cu TVA (0 %):
12,00 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Ulei de Jojoba (30 ml)
NVSC0030
Ulei de Jojoba (30 ml)
Preţ 10,00 lei img
Ulei de Jojoba (100 ml)
NVSC0100
Ulei de Jojoba (100 ml)
Preţ 24,00 lei img

ULEI DE JOJOBA

 

Uleiul de jojoba se extrage din seminţele de jojoba (Simmondsia chinensis). Acesta este un arbust veşnic verde, originar din deşertul Sonoran, cu frunze lucioase şi cu fructe ovoidale care conțin o singură sămânţă. Creşte în cele mai aride zone ale planetei, în special în America Centrală şi de Sud.

 

Proprietăţi şi beneficii

Uleiul de jojoba este un lichid clar gălbui (aceasta este în realitate o ceară lichidă și nu un ulei, denumită şi „aurul pielii), cu vâscozitate medie şi miros caracteristic.

 

Acesta conține un amestec de 60% de esteri de ceară, inclusiv acizi grași și alcooli, cum ar fi acidul eicosenoic și docosenoic, eicosenol, docosenol, hexacosenol, glicozide nitril (simmondsin și derivații cyanomethylene). Ce îl diferențiază de alte uleiuri din semințe este faptul că aceasta nu conține trigliceride.

 

Conţine: proteine, minerale, ceară, acid miristic. Penetrează pielea foarte rapid, prin urmare nu este întotdeauna cea mai bună alegere pentru masaj, dar este excelent pentru hrănirea pielii de toate tipurile.

 

Vindecă pielea inflamată, psoriazisul, eczemele şi orice tip de dermatită. Poate ajuta la controlul acneei și a scalpului gras, deoarece excesul de sebum, de fapt, se dizolvă în uleiul de jojoba.

 

Uleiul de jojoba este anti-oxidant şi poate ajuta la prelungirea duratei de viață a altor uleiuri. Uleiul de jojoba este rezistent la oxidare și nu devine instabil. Acesta se va solidifica în cazul în care e păstrat în frigider, dar se lichefiază când revine la temperatura camerei.

 

Este utilizat, de asemenea, pentru îngrijirea părului şi util pentru toate tipurile de piele.

 

Acidul miristic este anti-inflamator, deci este un ulei de bază bun pentru tratarea reumatismului şi artritei. Se utilizează într-o diluție de max. 10%.

 

Ulei de jojoba este foarte eficient în tratarea pielii și problemelor părului şi poate fi considerat a fi unul dintre cele mai bune remedii naturale. Într-adevăr, acest produs simplu și natural poate trata multe probleme, de la acnee la eczeme şi mătreataţă.

 

Uleiul de jojoba poate fi considerat ca fiind cel mai bun prieten al pielii. Are proprietăți excelente de hidrare, pătrunde adânc în piele şi o face mătăsoasă.

 

O proprietate unică a acestui ulei este faptul că este ușor de amestecat cu sebumul natural al pielii și astfel, atunci când este aplicat pe piele, acesta lasă un strat subțire și lipidic non-aderent, care protejează pielea, spre deosebire de orice alt tip de ulei. Stratul lipidic lasă pielea să respire şi o păstrează hidratată tot timpul. Mai mult decât atât, spre deosebire de creme şi loţiuni, nu există efecte secundare ale acestui ulei.

 

Uleiul de jojoba nu este deloc alergenic și nu provoacă nici o iritație la nivelul ochilor și astfel poate fi folosit ca un produs excelent pentru îndepărtarea machiajului ochilor. Când eliminați machiajul ochilor cum ar fi rimelul sau fardul de ochi, doar cu apă sau orice altă loţiune, acesta nu reușește să le elimine complet, deoarece unii compuşi din aceste produse sunt blocaţi în interiorul pielii, iar mai târziu pot duce la diferite efecte adverse. Astfel, este mai bine să folosiți ulei de jojoba pentru a elimina machiajul ochilor, deoarece curăţă porii şi hidratează pielea sensibilă din jurul ochilor. Pentru a elimina machiajul ochilor puneţi mai întâi ulei pe un tampon de vată și frecaţi uşor până la curăţarea completă.

 

În timpul iernii, buzele crăpate, precum și cuticulele uscate ale degetelor de la mâini şi picioare sunt întâlnite foarte frecvent. Deși există sute de creme și loțiuni disponibile ca remediu, foarte puține au un efect pe termen lung. Uleiul de jojoba, pe de altă parte, este natural și are un efect de durată pentru piele, putând fi folosit cu succes pentru a scăpa de buzele crăpate şi cuticulele uscate.

 

Acneea este una dintre cele mai comune boli cu care se confruntă adolescenții și, uneori, cremele şi loţiunile agravează și mai mult această afecţiune. Există, de asemenea, o serie de infecții bacteriene și fungice care afectează populaţia. În astfel de cazuri, uleiul de jojoba s-a dovedit a fi cel mai bun remediu. Chiar și problemele grave ale pielii, cum ar fi psoriazisul, acneea rozacee şi eczemele pot fi vindecate prin aplicarea regulată a acestui ulei.

 

Uleiul de jojoba funcționează în simbioză perfectă pentru menţinerea sănătoasă a părului şi a scalpului. Acest ulei poate penetra scalpul și întări rădăcinile firelor de păr. În plus, tratează cu succes mătreața și, prin masajul regulat al părului şi al scalpului cu ulei de jojoba, veţi menține părul sănătos și puternic. Masaţi scalpul şi părul cu ulei de jojoba înainte de spălare și faceţi acest lucru cel puțin de două ori pe săptămână.

 

Uleiul de jojoba se foloseşte ca atare, nediluat, pentru demachiere, îngijire, după epilare sau bărbierit, în creme serumuri şi loţiuni pentru orice tip de ten, dar în special pentru tenul mixt sau gras, în produse cosmetice antiage, pentru prevenirea îmbătrânirii pielii, în produsele pentru îngrijirea pielii afectate de eczeme, psoriazis, iritaţii, în produse pentru îngrijirea unghiilor şi cuticulelor. De asemenea, uleiul de jojoba este folosit în măşti capilare, creme şi balsamuri pentru păr, ca bază pentru masaj şi pentru fabricarea parfumurilor.

 

 

Precauţii
Deoarece unele persoane pot avea o reacţie alergică, se recomandă efectuarea unui test de sensibilitate pe piele (în spatele urechii sau pe antebraţ), înainte de utilizare.

Se foloseşte pentru uz extern. Nu se va lăsa la îndemâna copiilor.

Se păstrează închis ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.



Disclaimer:

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale. Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

M2M1YWM5Y