Introducere » Ulei de Macese (50 ml)


        

Ulei de Macese (50 ml)

Rosa moschata (50 ml)

img

 

Numar produs: NVRCA050
INCI: ROSA MOSCHATA SEED OIL
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna de 50 ml cu picurator
Preţ fără TVA: 18,00 lei
Preţ cu TVA (0 %):
18,00 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Ulei de Macese (10 ml)
NVRCA010
Ulei de Macese (10 ml)
Preţ 6,00 lei img
Ulei de Macese (30 ml)
NVRCA030
Ulei de Macese (30 ml)
Preţ 13,00 lei img
Ulei de Macese (100 ml)
NVRCA100
Ulei de Macese (100 ml)
Preţ 34,00 lei img

ULEI DE MĂCEŞE


Uleiul de măceşe se extrage din seminţe prin presare la rece. Măceşul (Rosa moschata) este un arbust originar din Europa, iar astăzi îl întâlnim şi în nord-vestul Africii şi vestul Asiei. Măceşul creste între 1-5 m, are flori frumoase de culoare roz pal, dar există și plante cu flori albe sau roz închis, cu cinci petale şi diametrul de 4-6 cm. Tulpina este acoperită cu ţepi mici, iar fructul se numeşte măceaşă şi este de culoare portocaliu-roşiatică şi conţine o mulțime de semințe.

Uleiul de măceşe este bogat în vitamine (A şi C în special) şi în acizi graşi esenţiali, tanini, fitosteroli şi polifenoli. Este un ulei subţire, de culoare galben.

Proprietăţi şi beneficii

Există dovezi care arată că uleiul de măceşe are un efect semnificativ asupra îmbunătățirii sănătății și aspectul țesutului cutanat. Acesta este singurul ulei vegetal care conţine tretinoină, forma de acid sub care se găseşte vitamina A. Această vitamină stimulează producerea de colagen şi regenerarea celulelor şi creşte nivelul elastinei. Uleiul de măceşe este un puternic antioxidant datorită conţinutului mare de acizi graşi esenţiali şi a vitaminelor E şi C pe care le conţine. Acest ulei aduce următoarele beneficii pielii:

• este un stimulant al producţiei de colagen şi elastină și este recomandat pentru pielea lipsită de tonus şi de elasticitate, pentru pielea matură şi devitalizată;

• uleiul de măceşe este excelent regenerator şi cicatrizant – ameliorează cicatricile noi sau vechi (adjuvant în cicatricile cheloide, cum ar fi cicatricea după operaţia de cezariană), reduce pigmentările rămase în urma lor. Este adjuvant în cazurile de hiperpigmentare sau depigmentare;

• este excelent pentru tenul îmbătrânit, matur şi ridat, are efecte antirid şi antiage, întârziind apariţia ridurilor (a ridurilor de expresie). Are efect emolient şi antioxidant;

• reduce daunele provocate de expunerea prelungită la soare (şi de radiaţiile UV), reduce semnele de fotoîmbătrânire. Reface pielea după arsuri solare şi are efect antiinflamator;

• este recomandat în cuperoză, eczeme, dermatite, psoriazis. Ajută la vindecarea rănilor;

• previne şi ameliorează vergeturile ;

• reduce roşeaţa şi petele, ameliorează inflamaţiile şi mâncărimile;

• are efect antirid, fiind folosit în produsele cosmetice destinate pentru orice tip de ten.

 

 

Precauţii
Deoarece unele persoane pot avea o reacţie alergică, se recomandă efectuarea unui test de sensibilitate pe piele (în spatele urechii sau pe antebraţ), înainte de utilizare.

Se foloseşte pentru uz extern. Nu se va lăsa la îndemâna copiilor.

Se păstrează închis ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.



Disclaimer:

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale. Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

ZjNiOW