Introducere Uleiuri esentiale» Ulei esential de Tea Tree (10 ml)


        

Ulei esential de Tea Tree (10 ml)

Melaleuca alternifolia (10 ml)

img

 

Numar produs: NEMA0010
INCI: MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna de 10 ml cu picurator
Nota parfumului: de mijloc
Preţ fără TVA: 10,00 lei
Preţ cu TVA (0.0 %):
10,00 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Ulei esential de Tea Tree (20 ml)
NEMA0020
Ulei esential de Tea Tree (20 ml)
Preţ 18,00 lei img
Ulei esential de Tea Tree (30 ml)
NEMA0030
Ulei esential de Tea Tree (30 ml)
Preţ 26,00 lei img

Ulei esential de Tea Tree

 

Uleiul esenţial (volatil) de arbore de ceai (Tea Tree) este extras din Melaleuca alternifolia din familia Myrtaceae şi este, de asemenea, cunoscut şi ca ti-tree, ti-trol şi melasol. Acest ulei este unul dintre cele mai utilizate uleiuri esenţiale, recunoscut pentru proprietăţile sale de vindecare.

Arborele de ceai este un arbore mic din New South Wales din Australia, similar cu chiparosul, cu frunzele în formă de ac, cu flori galbene sau violacee şi creşte înalt de aproximativ 7 metri. Prosperă în zonele mlăştinoase, deşi acum este cultivat în plantaţii.

Uleiul esenţial de arbore de ceai ar trebui să fie nelipsit din orice casă, fiind unul dintre cei mai puternici stimuleţi ai sistemului imunitar, cu rezultate deosebite în lupta împotriva infecţiilor virale, bacteriene şi fungice. Se poate folosi cu succes la curăţarea rănilor şi la ameliorarea durerilor musculare sau de altă natură.

Are un miros uşor condimentat, destul de pătrunzător, este foarte deschis la culoare şi cu o vâscozitate apoasă.

Uleiul esenţial de arbore de ceai este un ingredient foarte folosit în săpunuri, creme, loţiuni, deodorante, dezinfectante şi odorizante.

Se extrage din frunze şi crenguţe prin distilare cu vapori, cu un randament de aproximativ 1,8%.

Principalele componente chimice ale uleiului de arbore de ceai sunt: a-pinen, b-pinen, sabinene, myrcene, a-phellandrene, a-terpinene, limonen, 1,8-cineol, y-terpinene , p-cymene, terpinolene, linalool, terpinen-4-ol şi a-terpineol.

Proprietăţile terapeutice ale uleiului esenţial de arbore de ceai sunt: antimicrobian, antiseptic, antiviral, bactericid, balsamic, cicatrizant, expectorant, fungicid, insecticid, stimulent şi sudorific.

Deşi în mod normal, uleiurile esenţiale se amestecă bine împreună, uleiul de arbore de ceai se combină foarte bine cu uleiurile de scorţişoară, salvie, cuişoare, muşcată (Geranium), lavandă, lămâie, smirnă, nucşoară, lemn de trandafir, rozmarin şi cimbru.

 

Precauţii:

Uleiul esenţial de arbore de ceai este considerat un ulei sigur, deoarece este non-toxic şi non-iritant, dar există şi persoane sensibile la acest ulei, şi care n-ar trebui să-l utilizeze. În toate cazurile, acesta nu ar trebui să fie utilizat pe răni adânci sau în apropierea ochilor, urechilor, nasului sau pentru uz intern.

Vă rugăm să reţineţi că acesta este un ulei mai puternic şi trebuie folosit cu precauţie.

Uleiurile esenţiale nu trebuie să fie utilizate nediluate şi nu trebuie să fie folosite pentru uz intern.

Nu se vor lăsa la îndemâna copiilor.

Dacă folosiţi un ulei esenţial pentru prima dată trebuie efectuat întotdeauna un test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă (după ce s-a diluat în mod corespunzător într-un de ulei de bază adecvat).

Uleiurile esenţiale se păstrează închise ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.

 

Disclaimer:

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale.  Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de  tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

comment

ZmUwYjA