Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Absolute » Absolut solid de Frangipani (2 g)


    

Absolut solid de Frangipani (2 g)

Plumeria alba


0x
In stoc

 

Numar produs: NCPA0002
INCI: PLUMERIA ALBA FLOWER EXTRACT
Ambalaj: se livreaza in recipient de sticla mata
Cuponul de reducere nu poate fi folosit
Preţ vechi 48,00 lei
Preţ fără TVA : 43,20 lei
Preţ cu TVA (0 %):
43,20 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Absolut solid de Frangipani (5 g)
NCPA0005
Absolut solid de Frangipani (5 g)
Preţ 89,10 lei

ABSOLUT SOLID (CONCRET) DE FRANGIPANI

 

Absolutul solid (concretul) de Frangipani este obtinut prin amestecarea florilor proaspete de frangipani cu solvenți organici (hexan) care, după îndepărtarea solventului, dau o ceară semi-solidă. În timpul extracției cu solvent, substanțele rezutate sunt introduse  într-un vas de distilare și se încălzeasc uşor. 

Frangipani este cunoscut ca Tree of Life (arborele vietii) în India, o ramură tăiată din copac va continua să înflorească, ca și cum ar reprezenta conexiunea infinită a sufletului nostru cu Divinul.

Copacii Frangipani (Plumeria) sunt adesea plantați la baza templului si sunt numiti "copaci Pagoda". În India, ei sunt adesea plantati lângă morminte și venerati ca un "Arbore al Vieții" care simbolizează viața veșnică a sufletului. Si pentru cultura Maya din America Centrală acest pom este sacru. Soiurile roșii și albe reprezintă soarele și, respectiv, luna. Shamanii folosesc apa de flori din frangipani ca ofrandă pentru zei.

Frangipani a primit numele său dintr-un parfum inventat de marchizul Frangipani, Marechal des Armees din timpul domniei regelui Louis al XIII-lea al Franței. Acesta a incercat sa creese un parfum perfect si a pus laolalta miresme extrase din fiecare mirodenie cunoscuta până la descoperirea Plumeriei (Frangipani). Mirosul lui Frangipani a fost parfumul perfect, de un milion de ori mai bun decât toate celelalte miresme puse împreună. De atunci, parfumul a fost făcut din Frangipani și pomul a fost numit după marchiz.
Frangipani, cunoscut și ca Plumera, face parte din familia Apocynacea sau Dogbane. Florile sale delicate, de mătase apar într-o multitudine de variații, iar mirosul său încântător poate fi descris ca mama tuturor parfumurilor - este nectar pentru zei. În India, Bali și alte țări tropicale este într-adevăr considerata floare sacră și este prezentă la fiecare ceremonie.

Cele mai multe specii de Plumeria sunt arbuști sau copaci mici. Specii de frangipani cresc în Mexic, Polinezia, America Centrală și Caraibe și la sud de Brazilia, dar si in India si Asia de Sud-Est. Florile de frangipani sunt cele mai parfumate pe timp de noapte, pentru a atrage moliile sfinx pentru a le poleniza.

Exista peste 300 de specii de plumeria in lume.

Este nevoie de mii și mii de petale pentru a produce un singur kilogram de ulei absolut. Plumeria alba (frangipani) este un arbust  subtropical frumos, cu flori divers colorate ce au parfum dulce si floral. Extractul din flori este un ingredient principal și este folosit în câteva dintre cele mai cunoscute parfumuri din lume:  „Oscar Tropical” – Oscar de la Renta, „Kenzo Amour Florale” - Kenzo, ” Versace Woman” -  Versace, Beige – Chanel, L'Air du Printemps - Nina Ricci, s.a Disponibil sub formă solid-cremoasa, de culoare maro-aurie  până la maro-inchis, este folosit în industria parfumeriei, precum și in compozitii cosmetice.

Un parfum  dulce și floral, verde, care este foarte complex, cu o aromă exotică de condimente și o plăcere olfactiva absolută  - senzuală și uimitoare.

Absolutul solid de frangipani are un parfum exotic-tropical și este utilizat pe scară largă în industria parfumeriei pentru a crea arome cu adevărat exotice. De asemenea, este utilizat și pentru fabricarea produselor de îngrijire a pielii de înaltă calitate.

  • Metoda de obtinere: extractia cu solvent din florile proaspete de frangipani
  • Tara de provenienta: India
  • Aspect: solid-cremos de culoare maro-aurie pana la maro inchis cu miros dulce și floral, verde, care este foarte complex, cu o aromă exotică de condimente
  • Nota parfumului: de mijloc
  • Solubilitate: solubil in ulei si alcool dupa incalzirea prealabila a uleiului in care se dilueaza, insolubil in apa
  • Se combina bine cu: absolutele sau uleiurile esentiale de santal, iasomie, tuberoze, vanilie, ylang-ylang, ambreta, bergamota și alte uleiuri de citrice, mușețel, scorțișoară, cuișoare, ghimbir,cardamom, geranium, si alte esente florale

Absolutul solid (concrete) de frangipani este folosita la fabricarea cosmeticelor si produselor de parfumerie de inalta calitate:

  • Creme si lotiuni pentru ten, in dozaj de 0,1-1%
  • Creme si lotiuni pentru corp, in dozaj de 0,2-1%
  • Unturi de corp si uleiuri pentru masaj, in dozaj de 0,5-1%
  • Uleiuri parfumate, in dozaj de 5-15% (impreuna cu celelalte parfumante naturale adaugate)
  • Parfumuri de puls si parfumuri solide, in dozaj de 15-35% (impreuna cu celelalte parfumante naturale adaugate)

Pentru a facilita amestecul absolutului cu uleiul/untul vegetal este bine ca uleiul/untul sa fie usor incalzit 35-40 grade celsius. Se adauga absolutul si se amesteca bine.

In cazul unui parfum uleios se amesteca 1 g de absolut cu 3 ml ulei vegetal (de exemplu jojoba deoarece acest ulei este considerat a fi o ceara lichida cu mare afinitate pentru piele, cu un miros neutru ce nu influenteaza produsul finit si cu o stabilitate mare in timp, ceea ce face ca acest ulei sa rancezeasca foarte greu).

In cazul parfumului pe baza de alcool, se foloseste un alcool din cereale de peste 95 grade Celsius si se amesteca 1 g de absolut de tuberoze cu 3 ml de alcool intr-o sticluta inchisa la culoare. Se amesteca energic din cand in cand pana la dizolvarea completa a absolutului. In cazul dilutiei in alcool procesul se realizeaza la rece. Substantele ceroase care nu se dizolva se elimina prin filtrare.

 

Măsuri de siguranţă când utilizaţi absolute

 

Absolutele sunt produse concentrate şi, în majoritatea cazurilor, inflamabile.

Pentru uz extern. Nu se administrează pe cale orală.

Evitaţi contactul cu ochii şi pielea. Majoritatea se utilizează numai în diluţii de 0,5-2%.

Nu lăsaţi la îndemâna copiilor.

Nu lăsați nesupravegheate vaporizatoarele, candelele sau arzătoarele aromatice. Stingeți-le întotdeauna înainte de culcare.

Nu fumaţi în timp ce manipulaţi absolute.

Se păstrează închise ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.

Dacă folosiţi un absolut pentru prima dată, trebuie efectuat întotdeauna un test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă (după ce s-a diluat în mod corespunzător într-un de ulei de bază adecvat).

În caz de contact cu ochii: clătiţi cel puţin 15 min. cu apă din abundenţă şi solicitaţi un consult medical.

În caz de contact cu pielea: spălaţi cu apă şi săpun şi clătiţi cu apă din abundenţă, iar dacă iritaţia persistă, consultaţi medicul.

În caz de ingerare: clătiţi gura cu apă din abundenţă şi solicitaţi un consult medical de urgenţă.


Disclaimer:

 

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale.  Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de  tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

MDM3ZDA