Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Absolute » Absolut de Iasomie Sambac (1 ml)


    

Absolut de Iasomie Sambac (1 ml)

Jasminum sambac


0x
In stoc

 

Numar produs: NAJS0001
INCI: JASMINUM SAMBAC FLOWER EXTRACT
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna cu picurator
Preţ fără TVA : 37,00 lei
Preţ cu TVA (0 %):
37,00 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Absolut de Iasomie Sambac (2 ml)
NAJS0002
Absolut de Iasomie Sambac (2 ml)
Preţ 58,00 lei

 

ABSOLUT DE IASOMIE SAMBAC

Iasomia sambac (iasomia arabă) este o specie de iasomie originară dintr-o mică regiune din estul muntilor Himalaia din Bhutan și în vecinătatea Indiei și a Pakistanului. Este cultivat în multe locuri, în special în partea  Asiei de Sud și de Sud-Est. Este naturalizata în multe localități din lume: Mauritius, Madagascar, Maldive, Cambodgia, Indonezia, America Centrală, Florida de sud, Bahamas, Cuba, Jamaica, Puerto Rico s.a.

Iasomia sambac este un arbore mic care creste de la 0,5 până la 3 m în înălțime. Este cultivat pe scară largă pentru florile sale atrăgătoare, dulci si aromate. Florile pot fi folosite ca ingredient parfumat în parfumuri și pentru prepararea ceaiului de iasomie. Este cunoscută sub numele de iasomia arabă.

In Filipine, iasomia sambac este denumita în mod tradițional" Sampaguita ", adică" vă promit ". Floarea sa este un simbol al fidelității, puritatii și iubirii veșnice. Este floarea națională a țării și este considerată un simbol al onoarei și demnității.

Absolutul de iasomie sambac se regaseste in parfumuri celebre : J'adore L'absolu – Dior, Hypnôse – Lancôme, Jasmin Noir – Bulgari, Armani Code for her – Armani, Tendre – PRADA, s.a.

Absolutele sunt uleiuri aromatice concentrate extrase din plante. Absolutele sunt  extrase cu ajutorul solvenţilor chimici, de obicei, hexan (se adaugă la materialul vegetal, pentru a ajuta la extragerea compuşilor hidrofobi) şi apoi alcool etilic (pentru a elimina ceara de plante şi alţi compuşi).

În urma acestui proces în două etape, rezultă un lichid extraordinar de aromat (deşi unele absolute sunt semi-solide), similar cu aroma originală a plantei din care a fost extras, cu excepţia faptului că este mai concentrat şi mai puternic.

Este nevoie de 8000 de flori de iasomie sambac  pentru a produce un miliitru de absolut. Absolutul este produs artizanal în India, unde mii de flori sunt colectate cu grijă peste noapte, deoarece iasomia sambac înfloreste în timpul noptii. Spre deosebire de iasomia grandiflorum, care isi deschide petalele spre zori, iasomia sambac isi deschide aromele sub misterul lunii si a stelelor. Fiecare floare unică trebuie tratată cu cea mai mare atenție; o floare care este zdrobită sau deteriorată nu poate fi utilizată la distilare, deoarece se crede că o floare deteriorată produce o aromă impură. Acest absolut este folosit cel mai frecvent pentru parfumarea produselor cosmetice si pentru realizarea unor parfumuri deosebite.

Absolutul de iasomie sambac are un parfum misterios-exotic dulce, verde, floral, mai fin si nu la fel de dulce ca a absolutului de iasomie grandiflorum. Absolutul de iasomie sambac este utilizat pe scară largă în industria parfumeriei pentru a crea arome cu adevărat exotice. De asemenea, este utilizat și pentru fabricarea produselor de îngrijire a pielii de înaltă calitate.

  • Metoda de obtinere: extractia cu solvent din florile proaspete de iasomie sambac
  • Tara de provenienta: India
  • Aspect: lichid de culoarea chihlimbarului  cu miros exotic, dulce și floral
  • Nota parfumului: de mijloc
  • Solubilitate: solubil in ulei si alcool, insolubil in apa
  • Se combina bine cu: absolutele sau uleiurile esentiale de iasomie  grandiflorum, vanilie, ylang, santal, bergamota, lamaie, osmanthus, gardenia, nard, vetiver, garoafa, neroli, champaca, portocala, grefa, s.a.

Absolutul de iasomie sambac este folosit la fabricarea cosmaticelor si produselor de parfumerie de inalta calitate:

  • Creme si lotiuni pentru ten, in dozaj de 0,1-1%
  • Creme si lotiuni pentru corp, in dozaj de 0,2-1%
  • Unturi de corp si uleiuri pentru masaj, in dozaj de 0,5-1%
  • Uleiuri parfumate, in dozaj de 5-15% (impreuna cu celelalte parfumante naturale adaugate)
  • Parfumuri de puls si parfumuri solide, in dozaj de 15-35% (impreuna cu celelalte parfumante naturale adaugate)

Pentru a facilita amestecul absolutului cu uleiul/untul vegetal este bine ca uleiul/untul sa fie usor incalzit 35-40 grade celsius. Se adauga absolutul si se amesteca bine.

In cazul unui parfum uleios se amesteca 1 g de absolut cu 3 ml ulei vegetal (de exemplu jojoba deoarece acest ulei este considerat a fi o ceara lichida cu mare afinitate pentru piele, cu un miros neutru ce nu influenteaza produsul finit si cu o stabilitate mare in timp, ceea ce face ca acest ulei sa rancezeasca foarte greu).

In cazul parfumului pe baza de alcool, se foloseste un alcool din cereale de peste 95 grade Celsius si se amesteca 1 g de absolut de tuberoze cu 3 ml de alcool intr-o sticluta inchisa la culoare. Se amesteca energic din cand in cand pana la dizolvarea completa a absolutului. In cazul dilutiei in alcool procesul se realizeaza la rece. Substantele ceroase care nu se dizolva se elimina prin filtrare.

 

Măsuri de siguranţă când utilizaţi absolute

 

Absolutele sunt produse concentrate şi, în majoritatea cazurilor, inflamabile.

Pentru uz extern. Nu se administrează pe cale orală.

Evitaţi contactul cu ochii şi pielea. Majoritatea se utilizează numai în diluţii de 0,5-2%.

Nu lăsaţi la îndemâna copiilor.

Nu lăsați nesupravegheate vaporizatoarele, candelele sau arzătoarele aromatice. Stingeți-le întotdeauna înainte de culcare.

Nu fumaţi în timp ce manipulaţi absolute.

Se păstrează închise ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.

Dacă folosiţi un absolut pentru prima dată, trebuie efectuat întotdeauna un test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă (după ce s-a diluat în mod corespunzător într-un de ulei de bază adecvat).

În caz de contact cu ochii: clătiţi cel puţin 15 min. cu apă din abundenţă şi solicitaţi un consult medical.

În caz de contact cu pielea: spălaţi cu apă şi săpun şi clătiţi cu apă din abundenţă, iar dacă iritaţia persistă, consultaţi medicul.

În caz de ingerare: clătiţi gura cu apă din abundenţă şi solicitaţi un consult medical de urgenţă.


Disclaimer:

 

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale.  Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de  tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

 

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

NmQ0ZTg