Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Absolute » Absolut de Labdanum


        

Absolut de Labdanum

Cistus ladanifer


0x
Stoc epuizat

 

Numar produs: NACL0000
INCI: CISTUS LADANIFERUS LEAF/STEM EXTRACT
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna de 5 ml cu picurator
Cantitate (ml)
Preţ fără TVA : 11,00 lei
Preţ cu TVA (0 %):
11,00 lei

Absolut de Labdanum (Cistus ladanifer)

(pentru uz cosmetic)

 

ulei absolut de labdanum

 

 

 

Labdanum, cunoscut sub denumirea latină de Cistus ladanifer (sau ladaniferus), ce aparţine familiei Cistaceae, este un arbust mic lipicios, de origine mediteraneeană, care crește până la 3 m înălţime, cu frunze în formă de lance, albe și cu perişori pe dedesubt și cu flori albe foarte parfumate.

Guma de Labdanum, o masă solidă de culoare maro închis, este o oleorășină naturală obținută prin fierberea materialul vegetal format din frunze şi ramuri în apă.

A fost folosit ca un ingredient în parfumerie încă din antichitate. Era colectat cu ajutorul turmelor de oi şi capre. Acestea erau mânate printre tufele de Labdanum, astfel încât răşina se impregna în lâna animalelor, după care era colectată (prin pieptănarea sau prin spălarea lânii).

Guma de Labdanum era utilizată pentru tratamentul guturaiului, diareei, dizenteriei și pentru stimularea menstruaţiei; extern era utilizat în plasturi, pentru diverse afecţiuni ale pielii, ulcere și tumori, inclusiv cancer.

Uleiul absolut de Labdanum se obţine prin extracţie cu solvent din guma brută.

Uleiul absolut de Labdanum este un lichid de culoare maronie şi foarte vâscos, cu un miros puternic, dulceag, balsamic.

Este frecvent utilizat în parfumuri, în cea mai mare parte în parfumuri orientale, în produse de îngrijire a pielii, în uleiuri de masaj, în insecticide, în produse de îngrijire a părului, în săpunuri, în lumânări aromate, creme etc.

Poate fi folosit pentru cei care suferă de congestie pulmonară, bronşită, astm. Este util şi în diverse afecţiuni ale pielii, cum ar fi acnee, piele uscată și ulcere. Are capacitatea de a opri sângerarea de la tăieturi și răni. Poate fi folosit pentru a îndepărta gândacii și alte insecte.

Atunci când este combinat cu uleiul de tămâie, este excelent pentru meditație.

Principalele componente chimice ale uleiului absolut de Labdanum sunt: a-pinene, camphene, b-pinene, myrcene, a-phellandrene, limonene, 1,8-cineole, borneol, linalool, nerol, geraniol, eugenol şi acizi graşi.

Proprietăţile terapeutice ale uleiului absolut de Labdanum sunt: antimicrobian, antiseptic, antitusiv, astringent, emenagog, tonic, expectorant, balsamic și insecticid.

Uleiul absolut de Labdanum se combină foarte bine cu uleiurile de salvie, pin, ienupăr, lavandă, bergamotă, chiparos, vetiver, lemn de santal, tamaie (olibanum), patchouli şi muşeţel.



Precauţii:

 

Uleiul de Labdanum este non-toxic, non-sensibilizant, non-iritant.

Evitaţi folosirea lui în timpul sarcinii.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

MmRmYjQ