Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Uleiuri vegetale » Ulei de Ricin virgin BIO (50 ml)


    

Ulei de Ricin virgin BIO (50 ml)

Ricinus communis


0x
In stoc

 

Numar produs: NVRC0050
INCI: RICINUS COMMUNIS SEED OIL
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna de 50 ml cu picurator
Cuponul de reducere nu poate fi folosit
Preţ vechi 8,00 lei
Preţ fără TVA : 6,80 lei
Preţ cu TVA (0 %):
6,80 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Ulei de Ricin virgin BIO (100 ml)
NVRC0100
Ulei de Ricin virgin BIO (100 ml)
Preţ 9,77 lei
Ulei de Ricin virgin BIO (500 ml)
NVRC0500
Ulei de Ricin virgin BIO (500 ml)
Preţ 33,77 lei
Ulei de Ricin virgin BIO (1 L)
NVRC0001
Ulei de Ricin virgin BIO (1 L)
Preţ 62,05 lei

ULEI DE RICIN VIRGIN BIO

 

Ulei 100% organic obtinut prin presare la rece din seminte de ricin (Ricinus communis), fara aditivi.

Pentru uz extern.

 

Uleiul de ricin se extrage prin presare la rece din seminţele de ricin (Ricinus communis), a căror coajă exterioară a fost eliminată. Această plantă străveche provine din India, Africa, Orientul Mijlociu și alte zone tropicale. Astăzi este o plantă comună în foarte multe ţări. Cu toate că are şi un aspect ornamental, în general este cultivată ca o sursă de ulei.

 

Deși China și Brazilia sunt producătorii principali ai acestei plante, în India se ambalează 60% din producția mondială. Cantități mari de semințe de ricin sunt, de asemenea, produse în Etiopia, Paraguay, Tailanda, Vietnam, Africa de Sud, Angola și Filipine.

 

Uleiul de ricin este folosit în medicina tradiţională de sute de ani. Este, de asemenea, utilizat în produsele cosmetice și produsele de îngrijire personală, inclusiv ruj, produse de îngrijire a pielii şi săpunuri de baie.

 

Proprietăţi şi beneficii

Uleiul  de ricin are un aspect limpede, uşor gălbui, este un lichid inflamabil, gros și vâscos, cu un miros caracteristic erbaceu şi lemnos. Deși, practic, insipid, are însă un gust uşor și oarecum neplăcut, care este unic pentru uleiul de ricin.

Datorită conținutului ridicat de acizi grași hidroxi, uleiul  de ricin este  insolubil în grăsime, prezintă o polaritate mare și este, prin urmare, complet solubil în etanol, în combinație cu hidrocarburi alifatice, cu toate acestea nu se amestecă ușor.

Uleiul de ricin conține aproximativ 80-85% trigliceride de acid ricinoleic nesaturat (triricinolein), precum şi gliceridele diverşilor acizi grași C18 și compuși volatili, cum ar fi acid acetic, heptanal, octanal, hexanal, stiren, alfa-pinen și acid carboxilic ciclohexan. Compoziția de acizi grași a uleiului este formată din aproximativ 77-83% acid ricinoleic, acid linoleic 3-5%, aproximativ 4-9% acid oleic, acid palmitic 1-2% și acid stearic 1-3%. Acesta conține, de asemenea, urme de acid vaccenic, precum și acizii alfa-linolenic, arahidic și eicosenoic.

Alte componente ale uleiului de ricin includ acizi grași liberi, între 0,75 şi 3,0%, cu un conținut de apă de 0,25-0,5% și impurități diverse variind între 0,01 – 0,2%.

Uleiul de ricin este frecvent utilizat în în industria cosmetică, în produse cum ar fi vopsele de păr, produse pentru îngrijirea părului, rimeluri etc. din cauza vâscozităţii și solubilității sale ridicate în etanol.

În produsele cosmetice și de îngrijire a pielii, uleiul de ricin este folosit ca un emolient pentru a menține pielea moale și catifelată. Este, de asemenea, un ulei biodegradabil, eco-friendly, care are multe utilizări în lumea noastră modernă.

În plus, se adaugă la uleiuri de baie cu emulgatori pentru a calma pielea uscată. Datorită penetrabilităţii ridicate în spaţiile intercelulare, este folosit frecvent pentru tratarea mătreţii, cicatricilor, petelor pe ficat și hemoroizilor.

Uleiul de ricin este, de asemenea, utilizat ca materie primă în fabricarea de rujuri, şampoane şi cosmetice, în special din cauza proprietăţilor de hidratare și efectului emolient asupra pielii şi părului, datorită conţinutului de triricinolein din acesta.

Ulei de ricin are multe proprietăți care îl fac perfect pentru utilizarea în produsele cosmetice. Este utilizat ca un umectant deoarece captează umezeala din aer și menține umiditatea aproape de suprafața pielii, datorită abilității sale de legare a apei. În anumite produse cosmetice, uleiul de ricin este folosit ca agent de îngroșare, ceea ce permite amestecului de ingrediente să rămână mai stabil.

Blândețea uleiului de ricin este o altă caracteristică binecunoscută. Spre deosebire de anumite ingrediente sintetice, care irită sau provoacă inflamații ale pielii, uleiul de ricin este considerat blând cu pielea. Iritații ale pielii sau reacții alergice apar rareori în urma utilizării uleiului de ricin, ceea ce face din acesta o alegere potrivită pentru producătorii de produse cosmetice.

Uleiul de ricin a fost folosit în întreaga lume pentru a trata o mare varietate de probleme de sănătate de mii de ani. Vechii egipteni au folosit uleiul de ricin pentru a trata iritarea ochilor și ca remediu pentru îngrijirea pielii. În India a fost apreciat pentru proprietățile de vindecare a pielii, calmant digestive, antibacterien, în plus fiind folosit în mod obișnuit în practicile tradiționale de medicină ayurvedică.

Timp de secole, la primul indiciu de boală, mulți părinți și bunici obişnuiau să dea copiilor lor ricin, fie local, fie intern, pentru a stimula în mod natural funcția imună și a accelera vindecarea. Planta din care se obţinut semințele de ricin, Există dovezi care arată că în urmă cu mulți ani, planta era denumită "Palma Christe", deoarece forma frunzelor plantei se spune că seamănă cu palma lui Hristos.

Deşi de-a lungul istoriei, cel mai popular mod de folosire a uleiului de ricin a fost pentru tratarea infecţiilor cutanate, reducerea constipaţiei şi îmbunătăţirea aspectului părului, cercetările recente au arătat ca are aplicaţii chiar mai importante pentru susţinerea sistemului imunitar.

Uleiul de ricin este un ulei gras, nevolatil, care provine din semințele plantei de ricin (Ricinus communis), care aparține familiei de buruieni (Euphorbiaceae). Uleiul de ricin este foarte gros, cu o culoare care variază de la clar la chihlimbar sau verzui. Are un miros și un gust blând.

Se spune că ricinul este una dintre cele mai vechi plante cultivate. Multe dintre beneficiile uleiului de ricin se datorează compoziției sale chimice. Este clasificat ca un tip de acid gras trigliceridic și aproape 90% din conținutul său de acizi grași este un compus specific și rar numit acid ricinoleic. Uleiul de ricin este considerat a fi un ulei unic, deoarece acidul ricinoleic nu se găseşte în prea multe alte substanțe, mai ales într-o cantitate atât de concentrată. Uleiul de ricin se poate obţine fie prin presarea la rece a semințelor de ricin, fie prin rafinare (ca şi uleiul de floarea soarelui).

Conform unui raport publicat în Jurnalul Internațional de Toxicologie, uleiul de ricin este utilizat în peste 700 de produse cosmetice. În afară de constituentul său primar, acidul ricinoleic, uleiul de ricin conține, de asemenea, anumite săruri benefice și esteri care acționează în principal ca agenți de condiționare a pielii. În același timp, ajută la stabilizarea texturii și consistenței produselor, motiv pentru care uleiul de ricin este utilizat în atât de multe tratamente cosmetice, de păr și de îngrijire a pielii. Când este utilizat intern, uleiul este hidrolizat în intestinul subțire de către enzimele pancreatice, ducând la eliberarea de glicerol și acid ricinoleic, împreună cu alți metaboliți benefici.

Uleiul de ricin conține multe componente benefice, incluzând acizi grași, flavonoide, compuși fenolici, aminoacizi, terpenoizi și fitosteroli. Acești compuși diferiți dau uleiului următoarele proprietăți și beneficii potențiale pentru sănătate:

  • Anti-diabetic
  • Anti-inflamator
  • Anti-microbian
  • Anti-oxidant
  • Hepatoprotector (capacitatea de a preveni deteriorarea ficatului)
  • Eliberarea radicalilor liberi
  • Vindecarea rănilor

Uleiul și alte părți ale plantei de ricin au fost utilizate în medicina tradițională pentru următoarele probleme de sănătate:

  • Tulburări abdominale
  • Artrită
  • Dureri de spate
  • Constipație
  • Dureri musculare
  • Infecții parazitare
  • Dureri de cap cronice
  • Durerea vezicii biliare
  • Sindrom pre-menstrual
  • Reumatism
  • Tulburări ale somnului (insomnie)

Unul dintre motivele majore pentru uleiul de ricin are efecte puternice de îmbunătăţire a imunităţii este faptul că  sprijină sistemul limfatic al organismului. Cel mai important rol al sistemului limfatic, care se răspândește în întreg corpul prin structuri tubulare mici, este că absoarbe și elimină excesul de fluide, proteine și deșeuri din celulele noastre.

Ganglionii limfatici localizați în aceste tuburi acționează ca filtre naturale ale organismului pentru toxine și, de asemenea, pompează anticorpii atunci când suntem bolnavi. Dacă ați avut vreodată un ganglion mărit (la gât de exemplu) este un semn că se eliberează un nivel ridicat de anticorpi pentru a lupta împotriva unei infecții din apropierea zonei respective.

Atunci când sistemul limfatic nu funcționează corect, acest lucru poate duce în cele din urmă la eșecul multor celule sănătoase și, eventual, la degenerarea și distrugerea organelor. De exemplu, drenajul limfatic slab al inimii este legat de deteriorarea țesutului, care poate agrava sau se poate adăuga la afecțiunile coronariene ale bolii cardiace.

Uleiul de ricin poate fi capabil să contribuie la îmbunătățirea drenajului limfatic, a fluxului sanguin, a sănătății glandelor timus și a altor funcții ale sistemului imunitar.

Se pare că uleiul de ricin ajută la producerea unor niveluri adecvate de limfocite, care sunt eliberate și stocate în țesutul limfatic al glandei timus, splinei, ganglionilor limfatici și țesutului de-a lungul intestinului subțire. Sistemul limfatic influențează, de asemenea, sistemul circulator și digestiv, motiv pentru care uleiul de ricin este uneori utilizat pentru a susține sănătatea inimii și pentru a remedia problemele digestive precum constipația.

Capacitatea uleiului ricinului de a influenţa pozitiv sistemul nostru limfatic înseamnă probabil o circulație globală mai bună și o stimulare a sănătății organelor majore precum inima.

După cum probabil știți deja, frumusețea înseamnă mai mult decât o piele netedă; starea de sănătate a pielii este adesea o reflectare a sănătății intestinului, a sistemului imunitar și a echilibrului hormonal. Încărcarea pielii cu ingrediente chimice găsite în produsele de îngrijire a pielii cumpărate de la magazin, de obicei, doar ascunde adevăratele probleme de sănătate. Uleiul de ricin este complet natural și fără substanțe chimice sintetice (atâta timp cât utilizați ulei de ricin pur 100% pur, desigur), dar este bogat în ingrediente care stimulează pielea, cum ar fi acizii grași. Aplicarea uleiului de ricin pe pielea uscată sau iritată poate ajuta într-adevăr la o bună hidratare.

Uleiul de ricin poate ajuta la vindecarea rănilor datorită proprietăților sale hidratante, precum și a proprietăților antimicrobiene și antibacteriene. Studiile in vitro a arătat că uleiul de ricin este eficient împotriva multor tipuri de bacterii, inclusiv Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa.

Uleiul de ricin este un stimulent natural folosit pentru inducerea travaliului. Timp de secole, femeilor însărcinate, li se administra ulei de ricin pe cale orală pentru a ajuta la accelerarea contracțiilor uterine. De fapt, este una dintre cele mai populare substanțe luate într-un cadru non-medical pentru a induce travaliul. Motivul pentru care uleiul de ricin poate accelera contracțiile uterine este datorat faptului că acidul ricinoleic din ulei poate activa receptorii prostanoid EP3 în uter.

Un dezavantaj al utilizării uleiului de ricin pe cale orală (și motivul pentru care nu este utilizat frecvent în spitale) este că unele femei se simt greață după ce l-au înghiţit.

Ca agent natural antibacterian, uleiul de ricin funcționează similar cu uleiul de cocos pentru stimularea sănătății pielii. De asemenea, este un bun hidratant pentru piele și are un efect antiinflamator.

Dacă doriți să scăpați de acnee pentru totdeauna, trebuie să ajungeți la sursa problemei. Uleiul de ricin este un remediu natural pentru acneea ușoară. În timp ce pătrunde adânc în piele, luptă împotriva supraaglomerării bacteriilor, care pot înfunda porii, în timp ce înmoaie și hidratează pielea iritată. Plus, așa cum am menționat mai devreme, uleiul de ricin a fost dovedit că este eficient în lupta împotriva Staphylococcus aureus, deoarece acneea este frecvent cauzată de această tulpină de bacterii.

 Iată câteva modalități de a îmbunătăți sănătatea pielii folosind ulei de ricin:

  • Pentru tratamentul natural al acneei, care este benefic pe termen lung, aplicaţi ulei de ricin pe zona afectată cu un tampon curat de bumbac. Puteți încerca, de asemenea, să folosiți oțet de mere și uleiuri esențiale cum ar fi tămâia amestecată cu o cantitate mică de ulei cocos. Toate aceste opțiuni reduc roșeața și umflarea petelor de acnee, împreună cu cicatricile și durerile.
  • Pentru a preveni apariția unor erupții viitoare, spălați-vă mai întâi fața cu apă caldă pentru a deschide porii, apoi masați cu puțin ulei și lăsați-l peste noapte, clătind în dimineața următoare.
  • Pentru a hidrata pielea fără a se înfunda porii, amestecaţi 1/4 cană ulei de ricin şi 3/4 cană ulei de cocos (sau 3/4 cană ulei de susan), apoi aplicaţi pe corp şi faţă.
  • Pentru a hidrata pielea normală sau grasă, încercați să folosiți 1/4 cană ulei de ricin cu ulei de jojoba, ulei de semințe de struguri sau ulei de măsline în loc de ulei de cocos și de susan. Masaţi cu atenție zonele uscate ale pielii cu amestecul, apoi îndepărtați excesul folosind un prosop curat. Lăsați pielea să se înmoaie peste noapte și apoi clătiți bine dimineața cu apă caldă.
  • O altă opțiune este crearea unei măști de față cu acțiune rapidă, folosind o linguriță de ulei de ricin împreună cu un gălbenuș de ou. Aplicați amestecul pe față timp de 10-15 minute, apoi curățați-vă fața.
  • Pentru a calma arsurile solare, aplicați uleiul de ricin amestecat cu ulei de cocos (într-o proporție de 1: 1) în zona afectată.
  • Alt lucru de luat în considerare este că uleiul de ricin și acidul ricinoleic pot spori penetrarea transdermică a altor substanțe chimice, deci este o idee bună să folosiți numai ulei de ricin împreună cu alte ingrediente naturale pe care nu vă deranjează să le absorbiți prin piele.

Uleiul de ricin funcționează ca un laxativ natural ușor atunci când este administrat pe cale orală. Ingredientul său activ, acidul ricinoleic, este eliberat în intestin, unde ajută la procesul de digestie, absorbția nutrienților și curățarea sistemului digestiv.

Uleiul de ricin este adesea folosit ca tratament natural pentru tratarea durerilor cauzate de artrită, sau a inflamației articulațiilor. Are proprietăți antiinflamatorii naturale care îl fac un ulei de masaj ideal care poate fi aplicat în zona articulațiilor, mușchilor sau țesuturilor dureroase. Studiile au demonstrat că aplicarea topică a acidului ricinoleic (componenta principală a uleiului de ricin) "exercită efecte analgezice și antiinflamatorii remarcabile".

Încercați să masați zone dureroase cu ulei de ricin urmat de împachetare cu apă caldă pentru a crește absorbția și drenajul. Aplicaţi acest procedeu de două ori pe săptămână şi se vor vedea rezultate prin reducerea durerii.

La fel ca uleiul de cocos, uleiul de ricin poate ajuta părul să crească mai repede, mai gros, mai puternic și mai strălucitor. Masați părul și scalpul cu ulei de ricin ușor încălzit și acesta va îmbunătăți circulația sanguină a foliculilor, pentru a spori creșterea părului. Puteți încerca să faceți o mască de păr, aplicând uleiul la rădăcini și masând uşor până acoperiţi tot părul, după care legaţi părul și lăsaţi-l peste noapte acoperit după care îl puteţi spăla.

Uleiul de ricin poate fi utilizat în mai multe moduri: pe cale orală, prin aplicarea topică pe piele sau prin masaj. Ca și în cazul utilizărilor de ulei esențial sau al altor tratamente pentru piele, orice ulei pe care îl folosiţi sau consumați ar trebui să fie de cea mai înaltă calitate pentru a asigura siguranța și eficacitatea. De aceea, vă recomandăm folosirea unui ulei de ricin virgin, obţinut prin presare la rece, pentru uz extern. Pentru utilizare pe cale orală, vă recomandăm să achiziţionaţi un ulei de ricin de la farmacie sau de la magazinele naturiste, care au menţiunea pe etichetă că pot fi administrate şi pe cale orală.

Uleiul de ricin este în general recunoscut ca fiind sigur atât pentru utilizare locală, cât și internă.

Utilizarea unei cantităţi prea mari de ulei de ricin intern constituie cu siguranţă un risc şi poate provoca probleme digestive cum ar fi diaree sau crampe, pe lângă alte probleme. Unii oameni experimentează greață și semne de iritație ușoară în mucoasa intestinală atunci când iau ulei de ricin. Uleiul de ricin se încadrează în categoria X pentru femeile însărcinate, prin urmare, dacă sunteți însărcinată, nu ar trebui să o luați pentru a induce travaliul fără a discuta mai întâi cu medicul specialist.

Reacțiile alergice la uleiul de ricin (utilizae local sau intern) sunt posibile, deci solicitați asistență medicală de urgență dacă credeți că aveți o reacție alergică gravă. Atunci când utilizați ulei de ricin local, este bine să începeți încet și să efectuați un test de piele pe o suprafață mică a pielii înainte de a aplica cantități mai mari și, de asemenea, să îl țineți departe de ochi, de nas, de copii și de animale de companie.

Dacă luați medicamente sau aveți orice afecțiune, discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza ulei de ricin.

Spuneți imediat medicului dumneavoastră dacă prezentați oricare dintre următoarele efecte secundare puțin probabile, dar foarte grave, după administrarea uleiului de ricin: greață / vărsături / diaree persistentă, sângerare rectală, crampe / slăbiciune musculară, bătăi neregulate ale inimii, amețeli sau stări de confuzie.

                                                                                                                                                                                       

Precauţii
Deoarece unele persoane pot avea o reacţie alergică, se recomandă efectuarea unui test de sensibilitate pe piele (în spatele urechii sau pe antebraţ), înainte de utilizare.

Se foloseşte pentru uz extern. Nu se va lăsa la îndemâna copiilor.

Se păstrează închis ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.

 

Disclaimer:

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale. Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

NjcyYThmZ