Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Uleiuri esentiale » Ulei esential de Neroli Light (10 ml)


    

Ulei esential de Neroli Light (10 ml)

Citrus aurantium L., Parfum


0x
In stoc

 

Numar produs: NECAP010
INCI: CITRUS AURANTIUM AMARA FLOWER OIL, PARFUM
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna de 10 ml cu picurator
Preţ fără TVA : 12,50 lei
Preţ cu TVA (0 %):
12,50 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Ulei esential de Neroli Light (30 ml)
NECAP030
Ulei esential de Neroli Light (30 ml)
Preţ 33,00 lei

Ulei esenţial de Neroli (Light)

 

 width=

 

Uleiul esenţial de Neroli (Light) comercializat de noi este obţinut din distilarea florilor de portocal (Citrus aurantium L. var. amara L., Rutaceae) în amestec cu alte uleiuri esenţiale de citrice, derivate şi fracţiuni din uleiuri esenţiale de citrice, astfel încât să fie obţinut, în final, un ulei esenţial similar ca miros cu adevăratul ulei esenţial de Neroli.

În general, uleiul esenţial (volatil) de neroli se obţine din florile de portocal (Citrus aurantium sau Citrus vulgaris), fiind unul dintre cele mai populare uleiuri esenţiale, deoarece nu numai că are anumite proprietăţi terapeutice, dar are, de asemenea, şi un miros incredibil. Are un efect extrem de relaxant asupra corpului şi minţii, alină spasmele musculare, calmează palpitaţiile inimii şi are un minunat efect de întinerire şi de regenerare a pielii, ajutând la prevenirea şi combaterea cicatricelor şi vergeturilor.

Florile de portocal sunt adesea asociate cu căsătoria şi puritatea, iar miresele purtau în mod tradiţional muguri de portocal în părul lor. Se spune că numele provine de la o prinţesă italiană, Anne-Marie de la Tremoille (Contesă de Nerola), care a folosit uleiul ca parfum şi ca aromatizant pentru apa de baie şi pentru mănuşi. În continuare este un ingredient folosit pentru a obţine în mod tradiţional apa de Cologne.

Uleiul esenţial de neroli are o aromă dulce, florală şi uşor obsedantă, culoarea este galben pal iar ca vâscozitate este apos.

Uleiul esenţial de neroli este extras din flori mici, albe, cerate din portocal amar, prin distilare cu vapori şi randamente de 0,8 - 1%, adică este nevoie de circa 1000 kg de flori de portocal pentru a se obţine 1 kg de ulei esenţial de neroli.

Principalele componente chimice ale uleiului de neroli sunt: a-pinen, camphene, b-pinen, a-terpinene, nerol, acetat neryl, farnesol, geraniol, linalool, nerolidol, acetat de linalyl, metil anthranilate şi indol.

Uleiul esenţial de neroli are un efect antidepresiv, antiseptic, anti-infecţios, antispastic, afrodisiac, bactericid, carminativ, cicatrizant, citofilactic, cordial, deodorant, digestiv, emolient, sedativ şi tonic.

Uleiul esenţial de neroli este foarte relaxant şi poate fi folosit în cazurile de anxietate cronică, depresie, teamă, şoc şi stres. Efectul său calmant poate fi, de asemenea, benefic pentru tractul digestiv, precum şi în cazuri de spasme intestinale, colită şi diaree.

Ajută, de asemenea, şi în cazurile de insomnie, având un efect sedativ, este eficient în calmarea palpitaţiilor, la tratarea durerilor de cap, a nevralgiilor şi a vertijului. Mai poate ajuta atunci când un pacient este în convalescenţă fiind un bun tonic general.

Utilizat pe piele, uleiul de neroli poate ajuta la întinerirea pielii, contribuind la regenerarea celulelor epiteliale. Folosit în cazul unor răni, poate preveni formarea unor cicatrice urâte. Contribuie la menţinerea unei pieli fine, la lupta împotriva vergeturilor şi a capilarelor sparte.

Uleiul de neroli nu numai că miroase deosebit, dar poate relaxa şi calma sistemul nervos, tractul digestiv şi este de ajutor în îngrijirea pielii.

Folosit în aromaterapie, uleiul de neroli este util în cazurile de insomnie, tensiune nervoasă, dureri de cap, vertij, depresie, anxietate şi şoc.

Folosit ca amestec în ulei de masaj sau diluat în apa de baie, ajută în cazurile de insomnie, dureri de cap, nevralgii, tensiune nervoasa, palpitaţii, anxietate, depresie, colite, dureri de stomac şi diaree şi pentru stimularea pielii.

Atunci când este utilizat pe piele într-o cremă sau loţiune, are efect benefic contra vergeturilor şi capilarelor sparte şi, de asemenea, previne formarea unor cicatrice urâte. Stimulează activitatea celulară ajutând la regenerarea şi întinerirea pielii.

Uleiul de neroli se combină bine cu uleiurile de geranium, iasomie, lavandă, toate uleiurile de citrice, lemn de santal, rozmarin şi ylang-ylang.

 

Precauţii:

Uleiul esenţial de neroli este non-toxic, non-sensibilizant, non-iritant şi non-fototoxic, totuşi trebuie să fie folosit rar atunci când este necesară o minte limpede, deoarece are un efect foarte relaxant.

Uleiurile esenţiale nu trebuie să fie utilizate nediluate şi nu trebuie să fie folosite pentru uz intern.

Nu se vor lăsa la îndemâna copiilor.

Dacă folosiţi un ulei esenţial pentru prima dată trebuie efectuat întotdeauna un test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă (după ce s-a diluat în mod corespunzător într-un de ulei de bază adecvat).

Uleiurile esenţiale se păstrează închise ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.

 

Disclaimer:

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale. Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

 

Sugestii de utilizare:

Uleiurile esențiale au fost folosite pentru a trata o varietate de simptome și boli de mii de ani. Uleiurile esențiale pot fi administrate prin inhalare, procedeu cunoscut sub numele de aromoterapie, sau topic, cu sau fără tratament de masaj. Uleiurile esenţiale pot fi folosite pentru a trata o varietate de probleme, de la boli cronice până la pielea uscată. Uleiul esenţial de neroli tratează o mare varietate de probleme și este cel mai frecvent folosit ca un anti-depresiv, sedativ, afrodisiac, deodorant, antiseptic sau emolient.

Se amestecă uleiul esenţial de neroli cu un ulei de bază sau cu o bază cosmetică sau cu o cremă. Se diluează uleiul esențial în uleiul de bază pentru a produce o concentrație de cel mult 3 - 5%. O soluție de 3% ar fi egală cu 3 picături de ulei esenţial pentru fiecare linguriţă de ulei de bază. Se recomandă ca uleiul de bază să fie unul de bună calitate, cum ar fi cel de avocado, de jojoba, de macadamia, din semințe de struguri presat la rece, din germeni de grâu, de măsline, de susan, de migdale dulci, de ricin sau chiar de rapiţă sau floarea-soarelui.

Cu amestecul obţinut începeţi masajul pornind de la picioare. Acest lucru permite corpului să se obişnuiască cu temperatura uleiului. Uleiul de neroli din componenţa uleiului de masaj vă poate ajuta astfel să vă relaxaţi, să reducă anxietatea şi depresia.

Datorită proprietăţilor antifungice, se poate aplica local în perimetrul infecţiilor fungice de la nivelul pielii. Se mai poate folosi cu rezultate bune şi în cazurile de herpes sau de piciorul atletului.

Uleiul de neroli este cunoscut şi pentru proprietăţile sale benefice asupra pielii, ajutând la stimularea regenerării celulelor epiteliale. Prin urmare, amestecul uleios cu ulei de neroli se poate folosi cu succes şi în cazul vergeturilor, petelor apărute pe piele odată cu înaintarea în vârstă, sau al cicatricilor.

 

 

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

OWM5NmN