Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Unturi vegetale » Unt de Shea crud nedezodorizat BIO (100 ml)


    

Unt de Shea crud nedezodorizat BIO (100 ml)

Butyrospermum parkii


0x
In stoc

 

Numar produs: NUBPN100
INCI: BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER
Ambalaj: se livreaza in cutie de 100 ml
Cuponul de reducere nu poate fi folosit
Preţ vechi 10,50 lei
Preţ fără TVA : 9,97 lei
Preţ cu TVA (0 %):
9,97 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Unt de Shea crud nedezodorizat BIO (500 ml)
NUBPN500
Unt de Shea crud nedezodorizat BIO (500 ml)
Preţ 31,35 lei

Unt din nuci de shea

Unt 100% organic obtinut prin zdrobirea nucilor, emulsifiere cu apa si separarea grasimii.
Origine: Ghana 

Pentru uz cosmetic

 

Untul de shea (karite) este foarte apreciat in intreaga lume datorita proprietatilor sale exceptionale. Untul de shea este o sursa naturala de vitamine A, E si F, antioxidanti,  acizi grasi (oleic, steric, palmitic, linoleic, Omega-6, Omega-9) si substante nesaponificabile. Oferă protecție UV (este SPF ~ 6) și asigură pielea cu acizi grași esențiali și nutrienții necesari producerii de colagen.

Calitatile deosebite ale untului de shea (karite) il fac sa fie nelipsit din tratamentele cosmetice naturale, fiind folosit atat in zonele rurale africane, unde se prelucreaza, pana la cele mai pretentioase saloane de infrumusetare din occident.

Untul de shea se obtine din nucile arborelui de shea ce creste pe teritoriul Africii, principalele tari exportatoare fiind Nigeria, Burkina Faso, Ghana s.a.

Untul de shea (karite) crud bio are consistenta solida de culoare alb-galbuie pana la galben-bejuliu cu miros specific. Acest unt se topeste la 34-37 grade Celsius astfel  putand fi folosit la masaj fara a fi incalzit la surse de caldura. Este suficiet sa luati o bucatica mica de unt in palma sa o tineti 10 - 20 secunde si sa frecati putin pana capata o consistenta uleioasa si poate fi utilizat. Unele persoane considera usor neplacut mirosul de shea crud, nerafinat, iar in acest caz se pot adauga cateva picaturi dintr-un ulei esential preferat.

Pentru realizarea produselor cosmetice untul de shea se va topi lent la cel mult 40-45 grade celsius, la bain-marie si nu direct pe flacara pentru a nu-i distruge din proprietati.

Untul de shea hraneste pielea, are proprietati antiaging prin stimularea producerii de colagen, protejeaza pielea impotriva razelor UV si a factorilor de mediu, trateaza diverse afectiuni ale pielii (iritatii, eczeme) si hraneste si hidrateaza parul.

Untul de shea (karite) crud bio, este un produs cosmetic 100% natural, organic, fara aditivi, produs in Ghana.

Proprietati :

  • Antiinflamatoare si antibacteriene: acizii grasi esentiali (oleic, linoleic) au rolul de a ameliora afectiuni ale pielii precum iritatiile, eczemele, urticariile, dermatitele, psoriazisul, rani, intepaturi produse de insecte
  • Antirid: datorita vitaminelor pe care le contine (A, E, F) untul de shea stimuleaza sinteza de colagen si astfel este imbunatatita textura si aspectul pielii, ridurile fine sunt eliminate, iar ridurile de expresie ameliorate
  • Antioxidante: vitaminele A si E si esterii acidului cinamic confera untului de shea rolul de protector al pielii impotriva radiatiilor UV si a radicalilor liberi
  • Hidratante: hidrateaza eficient pielea si parul, revitalizand, catifeland si redandu-le elasticitatea
  • Calmante: reduce roseata si calmeaza iritatiile
  • Regenerator cutanat cu rol epitelizant si cicatrizant
  • Protector al fibrei capilare, o hraneste si ii confera stralucire, ajuta la mentinerea culorii parului
  • Protector al pielii impotriva razelor UV si a factorilor externi, prelungeste bronzul pielii

 

Recomandat pentru :

  • toate tipurile de piele, in special cea uscata
  • piele atat iarna (frig, intemperii) cat si vara – impotriva razelor UV
  • pielea iritata de epilat, barbierit, iritatia de scutec
  • pielea uscata, deteriorata, dura sau crapata din zona calcaielor, coatelor, genunchilor
  • prevenirea vergeturilor
  • pielea cu eruptii, eczeme, dermatite
  • parul uscat, casant, vopsit

Moduri de folosire a untului de shea :

  • Ca atare, aplicat direct pe piele sau in amestec cu uleiuri vegetale si esentiale in functie de necesitati. Poate fi aplicat in timpul sarcinii si dupa, pentru prevenirea vergeturilor si imbunatatirea elasticitatii pielii;
  • Ingredient in realizarea unturilor, balsamurilor si alifiilor pentru corp;
  • Ingredient in crème de noapte nutritive, balsamuri de buze, creme pentru ingrijirea mainilor si picioarelor;
  • In masti faciale si creme de gomaj;
  • In produse cosmetice folosite inainte si dupa expunerea la soare;
  • In masti pentru parul uscat, deteriorat cu varfuri despicate, cat si pentru disciplinarea parului cret, rebel.

 

 


Precauţii

Deoarece unele persoane pot avea o reacţie alergică, se recomandă efectuarea unui test de sensibilitate pe piele (în spatele urechii sau pe antebraţ), înainte de utilizare.

Se foloseşte pentru uz extern. Nu se va lăsa la îndemâna copiilor.

Se păstrează închis ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.


Disclaimer:

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale. Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

ZTY1NWI5ZT