Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Absolute » Absolut solid de Champaca rosie (1 g)


    

Absolut solid de Champaca rosie (1 g)

Michelia champaca


0x
In stoc

 

Numar produs: NCMC0001
INCI: MICHELIA CHAMPACA FLOWER EXTRACT
Ambalaj: se livreaza in recipient de sticla mata
Preţ fără TVA : 51,00 lei
Preţ cu TVA (0 %):
51,00 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Absolut solid de Champaca rosie (2 g)
NCMC0002
Absolut solid de Champaca rosie (2 g)
Preţ 91,00 lei
Absolut solid de Champaca rosie (5 g)
NCMC0005
Absolut solid de Champaca rosie (5 g)
Preţ 207,00 lei

ABSOLUT SOLID (CONCRET) DE CHAMPACA ROSIE

Absolutul solid (concretul) de champaca rosie este obtinut prin amestecarea florilor proaspete de champaca rosie cu solvenți organici (hexan) care, după îndepărtarea solventului, dau o ceară semi-solidă. În timpul extracției cu solvent, substanțele rezutate sunt introduse  într-un vas de distilare și se încălzeasc uşor. 

Champaca este considerat unul dintre cei mai sacri copaci din India și din Asia tropicală. Florile sale eliberează un parfum divin care este extrem de plăcut pentru zei și pentru femei. Champaca, cu florile sale dulci aromate, este deosebit de parfumul sacru lui Krishna - zeul iubirii și romantismului. Poate fi folosit în toate ritualurile iubirii pentru a evoca senzualitatea, dragostea şi iubirea necondiţionată. Astfel, este adesea crescut în grădinile templelor, precum și în apropierea locuințelor, astfel încât florile dulci mirositoare pot aduce bucurie tuturor celor care trec în apropiere. Toate părțile copacului sunt considerate medicamente și sunt utilizate în diferite remedii.

De asemenea, cunoscut sub numele de Nag Champa, acest absolut solid este extras din florile parfumate ale copacului Champaka. Magnolia Champaca crește până la 50 de metri sau mai mare. Trunchiul său poate avea până la 1,9 metri în diametru. Arborele are o coroană umbeliformă îngustă. Este nativ din Maldive, Bangladesh, China, India, Indonezia, Malaezia, Myanmar, Nepal, Thailanda și Vietnam. Are flori puternic aromate în nuanțe diferite de la crem, roz până la galben-portocaliu în perioada iunie-septembrie.

Este nevoie de mii și mii de petale pentru a produce un singur kilogram de absolut. Champaca rosie este un copac subtropical frumos, cu flori ce au un parfum superb si profund. Extractul de flori este un ingredient principal și este folosit în câteva dintre cele mai scumpe parfumuri din lume. De asemenea, are proprietăți antimicrobiene și este cunoscut pentru proprietatea sa antioxidanta. Disponibil sub formă solid-cremoasa, de culoare brun-rosiatica  până la brun-inchisa, este folosit în industria parfumeriei, precum și in compozitii cosmetice.

Parfumul faimos al lui Jean Patou, "Joy", cel mai vandut  parfum din lume după Chanel No. 5, este derivat parțial din absolutul de flori de champaca. Multe parfumuri de nișă folosesc in reteta lor absolutul de champaca rosie. Aroma sa bogată adaugă adâncime și complexitate parfumurilor.

Absolutul solid de champaca rosie are un parfum seducător și este utilizat pe scară largă în industria parfumeriei pentru a crea arome cu adevărat exotice. De asemenea, este utilizat și pentru fabricarea produselor de îngrijire a pielii de înaltă calitate. Se spune ca mirosul acestei plante se aseamana cu mirosul  ce provine de la civeta de Sri Lanka, Paradoxurus montanus.

  • Metoda de obtinere: extractia cu solvent din florile proaspete de champaca rosie
  • Tara de provenienta: India
  • Aspect: solid-cremos de culoare maro-rosiatic inchis cu miros proaspat, cald, seducator, exotic, floral
  • Nota parfumului: de mijloc
  • Solubilitate: solubil in ulei si alcool dupa incalzirea prealabila a uleiului in care se dilueaza, insolubil in apa
  • Se combina bine cu: absolutele sau uleiurile esentiale de santal, neroli, iasomie, trandafir, ylang-ylang si alte esente florale

Absolutul solid (concrete) de champaca rosie este folosita la fabricarea cosmeticelor si produselor de parfumerie de inalta calitate:

  • Creme si lotiuni pentru ten, in dozaj de 0,1-1%
  • Creme si lotiuni pentru corp, in dozaj de 0,2-1%
  • Unturi de corp si uleiuri pentru masaj, in dozaj de 0,5-1%
  • Uleiuri parfumate, in dozaj de 5-15% (impreuna cu celelalte parfumante naturale adaugate)
  • Parfumuri de puls si parfumuri solide, in dozaj de 15-35% (impreuna cu celelalte parfumante naturale adaugate)

Pentru a facilita amestecul absolutului cu uleiul/untul vegetal este bine ca uleiul/untul sa fie usor incalzit 35-40 grade celsius. Se adauga absolutul si se amesteca bine.

In cazul unui parfum uleios se amesteca 1 g de absolut cu 3 ml ulei vegetal (de exemplu jojoba deoarece acest ulei este considerat a fi o ceara lichida cu mare afinitate pentru piele, cu un miros neutru ce nu influenteaza produsul finit si cu o stabilitate mare in timp, ceea ce face ca acest ulei sa rancezeasca foarte greu).

In cazul parfumului pe baza de alcool, se foloseste un alcool din cereale de peste 95 grade Celsius si se amesteca 1 g de absolut de tuberoze cu 3 ml de alcool intr-o sticluta inchisa la culoare. Se amesteca energic din cand in cand pana la dizolvarea completa a absolutului. In cazul dilutiei in alcool procesul se realizeaza la rece. Substantele ceroase care nu se dizolva se elimina prin filtrare.

 

Măsuri de siguranţă când utilizaţi absolute

 

Absolutele sunt produse concentrate şi, în majoritatea cazurilor, inflamabile.

Pentru uz extern. Nu se administrează pe cale orală.

Evitaţi contactul cu ochii şi pielea. Majoritatea se utilizează numai în diluţii de 0,5-2%.

Nu lăsaţi la îndemâna copiilor.

Nu lăsați nesupravegheate vaporizatoarele, candelele sau arzătoarele aromatice. Stingeți-le întotdeauna înainte de culcare.

Nu fumaţi în timp ce manipulaţi absolute.

Se păstrează închise ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.

Dacă folosiţi un absolut pentru prima dată, trebuie efectuat întotdeauna un test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă (după ce s-a diluat în mod corespunzător într-un de ulei de bază adecvat).

În caz de contact cu ochii: clătiţi cel puţin 15 min. cu apă din abundenţă şi solicitaţi un consult medical.

În caz de contact cu pielea: spălaţi cu apă şi săpun şi clătiţi cu apă din abundenţă, iar dacă iritaţia persistă, consultaţi medicul.

În caz de ingerare: clătiţi gura cu apă din abundenţă şi solicitaţi un consult medical de urgenţă.


Disclaimer:

 

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale.  Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de  tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

YzM0NTk0