Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Uleiuri esentiale » Balsam de Peru - oleorasina (5 ml)


        

Balsam de Peru - oleorasina (5 ml)

Myroxylon pereirae


0x
In stoc

 

Numar produs: NEMB0005
INCI: MYROXYLON PEREIRAE RESIN
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna de 5 ml cu picurator
Preţ fără TVA : 19,00 lei
Preţ cu TVA (0 %):
19,00 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Balsam de Peru  - oleorasina (10 ml)
NEMB0010
Balsam de Peru - oleorasina (10 ml)
Preţ 35,00 lei
Balsam de Peru  - oleorasina (30 ml)
NEMB0030
Balsam de Peru - oleorasina (30 ml)
Preţ 93,00 lei

Balsam de Peru - oleorasina

 

Balsam de Peru

 

Balsamul de Peru, sau Tolu, este obţinut din răşini de la trei specii de copaci veşnic verzi, înalţi, cu numele generic de "Myroxylon balsamum" din familia Fabaceae, care cresc în pădurile tropicale din America de Sud, în special în El Salvador.

Balsamul de Peru este utilizat în principal în aromoterapie şi parfumerie datorită aromei sale de amestec de vanilie şi scorţişoară. Mai mult decât atât, acest ulei de răşinoase are proprietăţi antiseptice şi de vindecare a pielii. Din punct de vedere istoric, acest balsam a fost utilizat de peruani în siropuri de tuse şi pentru a ucide paraziţii, dar astăzi balsamul este folosit aproape exclusiv în cosmetică şi aromoterapie.

Balsamul de Peru are un miros foarte dulce, bogat, balsamic şi asemănător cu vanilia şi scorţişoara, este de culoare maronie şi vâscos.

Balsamul de Peru este extras din răşina plantelor, prin distilare cu aburi.

Principalele componente chimice ale Balsamului de Peru sunt: cinnamein, acid benzoic, acid cinnamic, vanillin, nerolidol, benzyl-benzoat.

Proprietăţile terapeutice ale Balsamului de Peru sunt: antiinflamator, antimicotic, antiperspirant,  antiviral, hipertensiv, expectorant, stimulează creşterea ţesutului epitelial.

Balsamul de Peru se foloseşte în cazurile de piele uscată şi sensibilă, erupţii cutanate, răni, circulaţie proastă, reumatism, astm, bronşită, răceală, gripă, tensiune nervoasă, stress.

Balsamul de Peru se combină bine cu uleiurile de ylang-ylang, patchouli, lemn de santal, trandafir, condimente, florale şi baze orientale.

Precauţii:

Balsamul de Peru este non-toxic, non-iritant, dar sunt posibile anumite reacţiile alergice şi, de asemenea, poate creşte sensibilitatea la lumina soarelui. Folosit în cantităţi mari, poate afecta rinichii.

Uleiurile esenţiale nu trebuie să fie utilizate nediluate şi nu trebuie să fie folosite pentru uz intern.

Nu se vor lăsa la îndemâna copiilor.

Dacă folosiţi un ulei esenţial pentru prima dată trebuie efectuat întotdeauna un test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă (după ce s-a diluat în mod corespunzător într-un de ulei de bază adecvat).

Uleiurile esenţiale se păstrează închise ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.


Disclaimer:

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale.  Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de  tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

NDRkMmU