Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Ceruri florale » Ceara de Champaca (10 g)


    

Ceara de Champaca (10 g)

Michelia champaca


0x
In stoc

 

Numar produs: NWMC0010
INCI: MICHELIA CHAMPACA FLOWER EXTRACT
Ambalaj: se livreaza in cutie de aluminiu
Cuponul de reducere nu poate fi folosit
Preţ vechi 19,00 lei
Preţ fără TVA : 17,10 lei
Preţ cu TVA (0 %):
17,10 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Ceara de Champaca (30 g)
NWMC0030
Ceara de Champaca (30 g)
Preţ 44,10 lei

CEARA DE CHAMPACA

Magnolia champaca, cunoscuta in engleza ca si campag, este un copac vechi de mare in familia Magnoliaceae. Acesta a fost anterior clasificat ca Michelia Champaca si este cunoscut pentru florile sale parfumate, și lemnul sau de culoare maro inchis folosit pentru fabricarea mobilei.
Copacul este nativ al ecozonei Indomalaya, format din Asia de Sud, Asia de Sud-Indochina și sudul Chinei.
Acesta se găsește în pădurile umede tropicale și subtropicale, la altitudini de 200-1600 de metri. Este nativ din Maldive, Bangladesh, China, India, Indonezia, Malaezia, Myanmar, Nepal, Thailanda și Vietnam. În China este intalnit in sudul provinciei Xizang și din provinciile de sud și sud-vest Yunnan.

Florile sunt folosite în Asia de Sud-Est pentru mai multe scopuri. În special în India, ele sunt folosite în principal pentru închinarea la temple, fie acasă, fie în exterior, și în general purtate în păr de fete și femei, ca un mijloc de ornament si de frumusețe, precum și ca parfumant natural. Florile sunt folosite  în boluri de apă pentru a inmiresma camera, si ca decor mirositor pentru paturi de nuntă și pentru ghirlande.
Speciile sunt protejate în anumite provincii din India, în special în regiunea sud-vestică, unde anumite plantații sunt considerate sacre de către hinduși și budiști.

Magnolia Champaca crește până la 50 de metri sau mai mare. Trunchiul său poate avea până la 1,9 metri în diametru. Arborele are o coroană umbeliformă îngustă. Are flori puternic aromate în nuanțe diferite de la crem, roz până la galben-portocaliu în perioada iunie-septembrie.

Ceara de champaca rosie este un produs rar si pretios, un parfumant de exceptie. Este un produs rezultat in urma procesului de extractie a absolutului de champaca rosie din concretul (absolutul solid). Ceara de champaca are o culoare maro-rosiatica foarte inchisa si reprezintă componentele ceroase non-volatile ale plantelor aromatice. Ele apar în aproape toate plantele vasculare. Componentele lor comune sunt esterii alcoolici ai acizilor grași.

  • Metoda de obtinere: extractia cu solvent, urmata de extractia cu alcool din florile proaspete de champaca rosie
  • Tara de provenienta: India
  • Aspect: solid, ceros de culoare maro-rosiatic inchis cu miros proaspat, cald, seducator, exotic, floral
  • Nota parfumului: de mijloc
  • Solubilitate: solubila in ulei si alcool dupa topirea cerii la bain-marie si incalzirea prealabila a uleiului, insolubila in apa
  • Temperatura de topire: 60-70 grade Celsius

Ceara de champaca rosie este folosita la fabricarea cosmaticelor si produselor de parfumerie de inalta calitate.

Ceara de champaca rosie este recomandata:

  • la realizarea produselor cosmetice: creme protectoare, onctuoase, creme pentru maini si corp, creme pentru ingrijirea pielii uscate, unturi de corp, balsamuri, alifii, unguente;
  • la realizarea parfumurilor si deodorantelor solide;
  • la realizarea sapunurilor M&P si CP;
  • la realizarea lumanarilor parfumante.

Ceara de champaca rosie poate fi folosita ca:

  • Filmogen, potentator de vascozitate, texturant pentru creme. Folosiți în proporții de până la 10% ceara incalzita in creme anhidre, balsamuri si creme parfumante de corp.
  • Agent de ingrosare, stabilizator si emulsifiant. In proportie de pana la 5% se foloseste ca ingredient de parfumare si ingrosare in creme, emulsii, alifii. Se adauga ceara incalzita la bain-marie in faza uleioasa de preparare a compozitiilor cosmetice. De asemenea poate fi folosita alaturi de emussifiantul folosit, ca si co-emulsifiant.
  • Parfumant si intaritor pentru parfumuri solide. In parfumurile solide se poate utiliza un procent de 5-30% ceara florala prin combinarea cu uleiuri, alte ceruri si uleiuri esentiale. Ceara de flori va adăuga duritate și parfum produsului finit.
  • Parfumant si intaritor pentru sapunuri. În săpunurile M&P si CP se foloseste un procent de 1-5%. Pentru ușurarea diluării, puneți bucăți de ceară incalzita la bain-marie în ulei cald, până când se înmoaie și se diluează.
  • Agent de baza pentru lumanarile parfumate. Pentru realizarea lumanarilor se foloseste pana la 20% in amestec cu alte ceruri (ceara de soia sau de albine)

 

PASTRARE:

Cerurile florale se pastreaza in ambalajul inchis ermetic in locuri uscate si racoroase, ferite de lumina si caldura.

 

Măsuri de siguranţă când utilizaţi ceruri florale

 

Pentru uz extern. Nu se administrează pe cale orală.

Nu lăsaţi la îndemâna copiilor. Nu se foloseste de catre femei gravide si la copii mai mici de 6 ani.

Precautie maxima la manipularea cerii topite, deoarece cerurile florale se topesc la 60-70 grade Celsius si o manipulare gresita, fara echipament de protectie, poate provoca arsuri.

Se păstrează închise ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.

Dacă folosiţi o ceara florală pentru prima dată, trebuie efectuat întotdeauna un test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă (după ce s-a diluat în mod corespunzător într-un de ulei de bază adecvat).

  


Disclaimer:

 

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale.  Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de  tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

MTNjZT