Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Uleiuri vegetale » Ulei de Ricin (50 ml)


    

Ulei de Ricin (50 ml)

Ricinus communis


1x
In stoc

 

Numar produs: NVRCR050
INCI: RICINUS COMMUNIS SEED OIL
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna de 50 ml cu picurator
Preţ fără TVA : 5,00 lei
Preţ cu TVA (0 %):
5,00 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Ulei de Ricin (100 ml)
NVRCR100
Ulei de Ricin (100 ml)
Preţ 8,00 lei
Ulei de Ricin (500 ml)
NVRCR500
Ulei de Ricin (500 ml)
Preţ 20,00 lei
Ulei de Ricin (1 L)
NVRCR001
Ulei de Ricin (1 L)
Preţ 36,00 lei

ULEI DE RICIN

Ulei 100% natural obtinut prin rafinare din seminte de ricin (Ricinus communis), fara aditivi.

Pentru uz extern.

 

Uleiul de ricin se obtine prin rafinare din seminţele de ricin (Ricinus communis), a căror coajă exterioară a fost eliminată. Această plantă străveche provine din India, Africa, Orientul Mijlociu și alte zone tropicale. Astăzi este o plantă comună în foarte multe ţări. Cu toate că are şi un aspect ornamental, în general este cultivată ca o sursă de ulei.

 

Deși China și Brazilia sunt producătorii principali ai acestei plante, în India se ambalează 60% din producția mondială. Cantități mari de semințe de ricin sunt, de asemenea, produse în Etiopia, Paraguay, Tailanda, Vietnam, Africa de Sud, Angola și Filipine.

 

Uleiul de ricin este folosit în medicina tradiţională de sute de ani. Este, de asemenea, utilizat în produsele cosmetice și produsele de îngrijire personală, inclusiv ruj, produse de îngrijire a pielii şi săpunuri de baie.

 

Proprietăţi şi beneficii

Uleiul  de ricin are un aspect limpede, uşor gălbui, este un lichid inflamabil, gros și vâscos, cu un miros caracteristic erbaceu şi lemnos. Deși, practic, insipid, are însă un gust uşor și oarecum neplăcut, care este unic pentru uleiul de ricin.

 

Datorită conținutului ridicat de acizi grași hidroxi, acest ulei insolubil în grăsime prezintă o polaritate mare și este, prin urmare, complet solubil în etanol, în combinație cu hidrocarburi alifatice, cu toate acestea nu se amestecă ușor.

 

Uleiul de ricin conține aproximativ 80-85% trigliceride de acid ricinoleic nesaturat (triricinolein), precum şi gliceridele diverşilor acizi grași C18 și compuși volatili, cum ar fi acid acetic, heptanal, octanal, hexanal, stiren, alfa-pinen și acid carboxilic ciclohexan. Compoziția de acizi grași a uleiului este formată din aproximativ 77-83% acid ricinoleic, acid linoleic 3-5%, aproximativ 4-9% acid oleic, acid palmitic 1-2% și acid stearic 1-3%. Acesta conține, de asemenea, urme de acid vaccenic, precum și acizii alfa-linolenic, arahidic și eicosenoic.

 

Alte componente ale uleiului de ricin includ acizi grași liberi, între 0,75 şi 3,0%, cu un conținut de apă de 0,25-0,5% și impurități diverse variind între 0,01 – 0,2%.

 

Uleiul de ricin este frecvent utilizat în în industria cosmetică, în produse cum ar fi vopsele de păr, produse pentru îngrijirea părului, rimeluri etc. din cauza vâscozităţii și solubilității sale ridicate în etanol.

 

În produsele cosmetice și de îngrijire a pielii, uleiul de ricin este folosit ca un emolient pentru a menține pielea moale și catifelată. Este, de asemenea, un ulei biodegradabil, eco-friendly, care are multe utilizări în lumea noastră modernă.

 

În plus, se adaugă la uleiuri de baie cu emulgatori pentru a calma pielea uscată. Datorită penetrabilităţii ridicate în spaţiile intercelulare, este folosit frecvent pentru tratarea mătreţii, cicatricilor, petelor pe ficat și hemoroizilor.

Uleiul de ricin este, de asemenea, utilizat ca materie primă în fabricarea de rujuri, şampoane şi cosmetice, în special din cauza proprietăţilor de hidratare și efectului emolient asupra pielii şi părului, datorită conţinutului de triricinolein din acesta.

 

Ulei de ricin are multe proprietăți care îl fac perfect pentru utilizarea în produsele cosmetice. Este utilizat ca un umectant deoarece captează umezeala din aer și menține umiditatea aproape de suprafața pielii, datorită abilității sale de legare a apei. În anumite produse cosmetice, uleiul de ricin este folosit ca agent de îngroșare, ceea ce permite amestecului de ingrediente să rămână mai stabil.

 

Blândețea uleiului de ricin este o altă caracteristică binecunoscută. Spre deosebire de anumite ingrediente sintetice, care irită sau provoacă inflamații ale pielii, uleiul de ricin este considerat blând cu pielea. Iritații ale pielii sau reacții alergice apar rareori în urma utilizării uleiului de ricin, ceea ce face din acesta o alegere potrivită pentru producătorii de produse cosmetice.

 

 

Precauţii
Deoarece unele persoane pot avea o reacţie alergică, se recomandă efectuarea unui test de sensibilitate pe piele (în spatele urechii sau pe antebraţ), înainte de utilizare.

Se foloseşte pentru uz extern. Nu se va lăsa la îndemâna copiilor.

Se păstrează închis ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.

 

Disclaimer:

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale. Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

NTA0YjYyY