Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Uleiuri esentiale » Ulei esential de Bergamota (10 ml)


    

Ulei esential de Bergamota (10 ml)

Citrus bergamia


9x
In stoc

 

Numar produs: NECB0010
INCI: CITRUS BERGAMIA PEEL OIL EXPRESSED
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna de 10 ml cu picurator
Preţ fără TVA : 10,00 lei
Preţ cu TVA (0 %):
10,00 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Ulei esential de Bergamota (30 ml)
NECB0030
Ulei esential de Bergamota (30 ml)
Preţ 28,00 lei
Ulei esential de Bergamota (100 ml)
NECB0100
Ulei esential de Bergamota (100 ml)
Preţ 83,00 lei

Ulei esential de Bergamota

 

Uleiul esenţial (volatil) de bergamotă este extras din Citrus aurantium var. bergamia (cunoscut şi sub numele de Citrus bergamia), din familia Rutaceae.

Acest copac este originar din Asia de Sud Est, dar a fost introdus şi în Europa, în special Italia, şi se găseşte, de asemenea, pe Coasta de Fildeş, Maroc, Tunisia şi Algeria. Copacul poate creşte până la patru metri înălţime, cu flori în formă de stea şi frunze netede. Fructele seamănă cu un amestec dintre o portocală şi un grapefruit, dar într-o formă de pară. Culoarea fructelor variază de la verde la galben, în funcţie de gradul de coacere.

Uleiul esenţial de bergamotă este unul dintre cele mai utilizate pe scară largă în industria de parfumerie şi cosmetică şi formează, împreună cu uleiurile esenţiale de neroli şi lavandă, ingredientul principal pentru clasicul parfum 4711.

Denumirea de bergamotă este derivată din denumirea Bergamo, oraş în Lombardia, Italia, unde uleiul a fost vândut pentru prima dată.

Uleiul esenţial se obţine din coaja fructelor prin presare la rece, cu un randament de aprox. 0,5%.

Uleiul esenţial de bergamotă are un miros pregnant de citrice, dulceag, cu nuanţe florale ce amintesc de uleiul de neroli şi de uleiul de lavandă. Culoarea variază de la verde pal la galben-verzui şi are o vâscozitate apoasă.

Principalele componente chimice ale uleiului esenţial de bergamotă sunt: a-pinen, myrcene, limonen, a-bergaptene, b-bisabolene, linalool, acetat linalyl, nerol, acetat neryl, geraniol, acetat de geraniol şi a-terpineol.

Proprietăţile terapeutice ale uleiului esenţial de lămâie sunt: analgezic, antidepresiv, antiseptic, antibiotic, antispasmodic, aperitiv, calmant, cicatrizant, deodorant, digestiv, febrifug, vermifug şi care vindecă rănile.

Uleiul esenţial de bergamotă poate fi folosit la tratamentul depresiei, stressului, tensiunii, fricii, isteriei, infecţiilor (de toate tipurile, inclusiv ale pielii), anorexiei, psoriazisului şi eczemelor.

Când sunteţi în căutarea unui ulei care să vă ajute în lupta cu depresia, sau cu asteniile de sezon, cu lipsa de încredere în propria persoană sau cu timiditatea, trebuie să luaţi în considerare uleiul esenţial de bergamotă.

Are, de asemenea, calităţi antiseptice, utile pentru afecţiuni ale pielii, cum ar fi în cazurile de acnee, ten gras, eczeme şi psoriazis. Poate fi, de asemenea, utilizat pe herpes, varicela şi răni superficiale.

Are un efect puternic de stimulare a ficatului, stomacului şi splinei, precum şi un efect antiseptic în cazul infecţiilor tractului urinar, cum ar fi cistita.

Ca orice ulei esenţial, se combină bine cu toate celelalte uleiuri, însă se obţin combinaţii deosebite dacă se amestecă cu uleiuri esenţiale de piper negru, salvie, chiparos, tămâie, geranium, iasomie, mandarine, nucşoară, portocale, rozmarin, lemn de santal, vetiver şi ylang-ylang.

Precauţii:

Uleiul esenţial de bergamotă poate provoca arsuri atunci când este folosit pe o piele sensibilă, care este apoi expusă la lumina soarelui, deoarece conţinutul ridicat de bergaptene poate provoca foto-toxicitate. Prin urmare, nu trebuie să fie utilizat pe piele înainte de expunerea la lumina soarelui.

Uleiurile esenţiale nu trebuie să fie utilizate nediluate şi nu trebuie să fie folosite pentru uz intern.

Nu se vor lăsa la îndemâna copiilor.

Dacă folosiţi un ulei esenţial pentru prima dată trebuie efectuat întotdeauna un test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă (după ce s-a diluat în mod corespunzător într-un de ulei de bază adecvat).

Uleiurile esenţiale se păstrează închise ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.

 


Disclaimer:

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale. Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

Y2NkZmFhOT