Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Uleiuri esentiale » Ulei esential de Mandarine (10 ml)


    

Ulei esential de Mandarine (10 ml)

Citrus reticulata


3x
In stoc

 

Numar produs: NECR0010
INCI: CITRUS RETICULATA PEEL OIL EXPRESSED
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna de 10 ml cu picurator
Preţ fără TVA : 10,00 lei
Preţ cu TVA (0 %):
10,00 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Ulei esential de Mandarine (30 ml)
NECR0030
Ulei esential de Mandarine (30 ml)
Preţ 27,00 lei

 width=

 

Uleiul esenţial (volatil) de Mandarine este extras din Citrus reticulata (de asemenea, cunoscut sub numele de Citrus nobilis, C. madurensis, C. unshiu sau C. deliciosa), din familia Rutaceae.

Acest ulei are unele proprietăți excelente pentru a ajuta la reducerea stresului şi la ameliorarea problemelor digestive, dar este utilizat în principal pentru a stimula circulația la nivelul pielii, pentru a reduce retenția de lichide și pentru a ajuta la prevenirea apariţiei vergeturilor.

Mandarinul este originar din China, dar a fost adus în Europa în 1805 și ceva mai târziu în America, care este acum un mare producător de acest tip de ulei.

Mandarinul este un pom fructifer mic, uneori cu ţepi, cu ramuri zvelte şi frunze mereu verzi, în formă de lance. Frunzele nu sunt trifoliate, dar peţiolul are o dungă subţire. Coroana mandarinului este mai degrabă bogată, rotundă, simetrică decât deschisă şi are nevoie numai rareori de tăieri de formare.

Florile albe apar în martie şi aprilie şi sunt foarte parfumate. Fructul portocaliu al mandarinului este zemos, dulce şi usor de decojit; dimensiunile acestuia sunt de 5,1 - 10,2 cm în diametru, iar în interior are secţiuni divizate. Mandarina este asemănătoare portocalei, dar de obicei mai mică, iar coaja nu este la fel de puternic lipită de fruct. Mandarinele sunt coapte complet în noiembrie sau decembrie.

Uleiul esenţial de mandarine are o aromă dulce, proaspătă, de citrice, este galben-portocaliu la culoare şi cu o vâscozitate apoasă.

Uleiul esenţial de mandarine se extrage prin presare la rece din coaja fructelor.

Principalele componente chimice ale uleiului de mandarine sunt: a-thujon, a-pinen, camphen, sabinen, b-pinen, myrcen, limonen, y-terpinolen, linalool, citronellal, terpineol-4-ol, nerol şi geranial.

Proprietăţile terapeutice ale uleiului esenţial de mandarine sunt: antiseptic, antispastic, citofilactic, depurativ, sedativ, stomacal și tonic.

Uleiul de mandarine este liniștitor pentru sistemul nervos și are un efect tonic asupra sistemului digestiv, ajutand în acelasi timp în cazurile de flatulență, diaree și constipație.

De asemenea, este util pentru piele și este folosit pentru a preveni apariţia vergeturilor, creșterea circulației și reducerea retenției de lichide.

Uleiul de mandarine se combină foarte bine cu uleiurile de bergamotă, scorțișoară, salvie, cuișoare, tămâie, lavandă, neroli și nucșoară.

 

Precauţii:

Uleiul esenţial de mandarine este, în general, un ulei non-toxic, non-iritant şi non-sensibilizant, dar poate produce iritaţii şi sensibilitate anumitor persoane. Are efect fototoxic şi, prin urmare, nu trebuie să fie utilizat (nici măcar diluat) înainte de expunerea la lumina soarelui.

Uleiurile esenţiale nu trebuie să fie utilizate nediluate şi nu trebuie să fie folosiste pentru uz intern.

Nu se vor lăsa la îndemâna copiilor.

Dacă folosiţi un ulei esenţial pentru prima dată, trebuie efectuat întotdeauna un test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă (după ce s-a diluat în mod corespunzător într-un de ulei de bază adecvat).

Uleiurile esenţiale se păstrează închise ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.

 

Disclaimer:

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale.  Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de  tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

 

 

SUMAR

Uleiul esenţial de mandarine este un ulei care poate stimula sistemul digestiv, reduce retenţia de lichide, îmbunătăţeşte circulaţia, calmează sistemul nervos și vă eliberează de stres și tensiune.

 

Aromoterapie

Uleiul esenţial de mandarine poate fi folosit în terapia cu vapori şi poate ajuta la calmarea sistemului nervos și eliberarea de stres, precum şi la stimularea sistemului digestiv.

 

Combinat în ulei de masaj sau diluat în baie

Uleiul esenţial de mandarine se foloseşte combinat în ulei de masaj sau diluat în baie pentru a ajuta la calmarea sistemului nervos, în cazurile de flatulență, diaree și constipație, precum și la prevenirea apariţiei vergeturilor, îmbunătăţirea circulației și reducerea retenției de lichide.

 

În creme sau loţiuni

Atunci când este utilizat într-o cremă sau loțiune, uleiul esenţial de mandarine poate preveni apariţia vergeturilor în timpul sarcinii, îmbunătăţeşte circulația și ajută la reducerea retenției de lichide.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

NzFiN