Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Uleiuri esentiale » Ulei esential de Tea Tree - arbore de ceai (10 ml)


    

Ulei esential de Tea Tree - arbore de ceai (10 ml)

Melaleuca alternifolia


0x
In stoc

 

Numar produs: NEMA0010
INCI: MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna de 10 ml cu picurator
Preţ fără TVA : 8,90 lei
Preţ cu TVA (0 %):
8,90 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Ulei esential de Tea Tree - arbore de ceai (30 ml)
NEMA0030
Ulei esential de Tea Tree - arbore de ceai (30 ml)
Preţ 23,90 lei
Ulei esential de Tea Tree - arbore de ceai (100 ml)
NEMA0100
Ulei esential de Tea Tree - arbore de ceai (100 ml)
Preţ 52,00 lei

Ulei esenţial de arbore de ceai (Tea Tree)

 

Ulei esential de Tea Tree

 

 

Uleiul esenţial (volatil) de arbore de ceai (Tea Tree) este extras din Melaleuca alternifolia din familia Myrtaceae şi este, de asemenea, cunoscut şi ca ti-tree, ti-trol şi melasol. Acest ulei este unul dintre cele mai utilizate uleiuri esenţiale, recunoscut pentru proprietăţile sale de vindecare.

 

Arborele de ceai (tea tree) este un arbore mic din New South Wales din Australia, similar cu chiparosul, cu frunzele în formă de ac, cu flori galbene sau violacee şi creşte înalt de aproximativ 7 metri. Prosperă în zonele mlăştinoase, deşi acum este cultivat în plantaţii.

 

Uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) ar trebui să fie nelipsit din orice casă, fiind unul dintre cei mai puternici stimuleţi ai sistemului imunitar, cu rezultate deosebite în lupta împotriva infecţiilor virale, bacteriene şi fungice. Uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) se poate folosi cu succes la curăţarea rănilor şi la ameliorarea durerilor musculare sau de altă natură.

 

Uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) este prezent în multe reţete folosite pentru a trata infecțiile și este comercializat ca agent antiseptic și antiinflamator în Australia, Europa și America de Nord. De asemenea, puteți găsi ulei esenţial de arbore de ceai (tea tree) într-o varietate de produse de uz casnic și cosmetice, cum ar fi produse de curățat, detergenți de rufe, șampoane, uleiuri de masaj și creme cosmetice. Deci, uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) este unul dintre cele mai populare uleiuri esenţiale, deoarece actionează ca un puternic dezinfectant şi este suficient de blând pentru a se aplica topic pentru a lupta împotriva infecţiilor cutanate şi a iritaţiilor.

 

Uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) are un miros uşor condimentat, destul de pătrunzător, este foarte deschis la culoare şi cu o vâscozitate apoasă.

 

Uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) este un ingredient foarte folosit în săpunuri, creme, loţiuni, deodorante, dezinfectante şi odorizante.

 

Uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) se extrage din frunze şi crenguţe prin distilare cu vapori, cu un randament de aproximativ 1,8%.

 

Principalele componente chimice ale uleiului de arbore de ceai (tea tree) sunt: a-pinen, b-pinen, sabinene, myrcene, a-phellandrene, a-terpinene, limonen, 1,8-cineol, y-terpinene , p-cymene, terpinolene, linalool, terpinen-4-ol şi a-terpineol.

 

Hidrocarburile volatile găsite în uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) sunt considerate aromatice și capabile să circule prin aer, să penetreze porii pielii și membranele mucoase. De aceea, uleiul de arbore de ceai (tea tree) este utilizat în mod obișnuit aromatic și topic pentru a ucide germenii, a lupta împotriva infecțiilor și pentru a calma iritaţiile pielii.

 

Datorită proprietăților antibacteriene și antiinflamatoare, uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) are potențialul de a acționa ca un remediu natural pentru acnee și alte afecțiuni inflamatorii ale pielii, inclusiv eczeme și psoriazis.

 

Un studiu pilot realizat în 2017, efectuat în Australia, a evaluat eficacitatea aplicării unui gel cu ulei esenţial de arbore de ceai (tea tree) în comparație cu spălarea feței cu produse de igienă obişnuite în tratamentul acneei faciale ușoare până la moderată. Subiecţii din grupul care a folosit gel cu ulei esenţial de arbore de ceai (tea tree) l-au aplicat pe fețele lor de două ori pe zi timp de 12 săptămâni. S-a observat că s-au înregistrat mai puține leziuni de acnee facială comparativ cu cei care au utilizat spălarea feței. Nu s-au înregistrat reacții adverse grave, dar au existat unele efecte secundare minore, cum ar fi peeling și uscăciune, toate rezolvate fără tratamente.

 

Cercetările au arătat că uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) este capabil să amelioreze simptomele dermatitei seboreice, care este o afecțiune comună a pielii care cauzează iritaţii ale scalpului și mătreață.

 

Un studiu efectuat în 2002, publicat în Jurnalul Academiei Americane de Dermatologie, a investigat eficacitatea șamponului cu ulei esenţial de arbore de ceai (tea tree) cu o concentraţie de 5% în comparaţie cu placebo la pacienții cu mătreață uşoară până la moderată. După o perioadă de tratament de patru săptămâni, subiecţii din grupul care a folosit șampon cu ulei esenţial de arbore de ceai (tea tree) au prezentat o îmbunătățire cu 41% a gravității afecţiunii, în timp ce doar 11% dintre cei din grupul placebo au prezentat îmbunătățiri. Cercetătorii au remarcat, de asemenea, lipsa mâncărimii la subiecţii din grupul care a folosit șampon cu ulei esenţial de arbore de ceai (tea tree).

 

Deși cercetarea în acest sens este limitată, proprietățile antimicrobiene și antiinflamatorii ale uleiului esenţial de arbore de ceai îl pot transforma într-un instrument util pentru calmarea iritațiilor și rănilor pielii. Există unele dovezi dintr-un studiu pilot care arată că, după ce au fost tratate cu ulei esenţial de arbore de ceai (tea tree), rănile pacienţilor au început să se vindece. Au existat studii de caz care au arătat capacitatea uleiului esenţial de arbore de ceai (tea tree) de a trata rănile cronice infectate.

 

Uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) poate fi eficient în reducerea inflamației, combaterea infecțiilor pielii sau a plăgilor și reducerea dimensiunii plăgii. Poate fi folosit pentru a calma arsurile solare, răni provocate de insecte, dar numai atunci când a fost testat în prealabil, pentru a exclude o sensibilitate la aplicarea locală.

 

Conform unei analize științifice privind arborele de ceai (tea tree) publicat în revista Clinical Microbiology Reviews, datele arată în mod clar activitatea asupra unui spectru larg de germeni a uleiului esenţial de arbore de ceai (tea tree) datorită proprietăților sale antibacteriene, antifungice și antivirale. Acest lucru înseamnă, teoretic, că uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) poate fi folosit pentru a lupta împotriva unui număr de infecții, de la MRSA (methicillin-resistant Staphylococcus aureus) la piciorul atletului. Cercetătorii încă evaluează aceste beneficii ale uleiului esenţial de arbore de ceai (tea tree), dar au fost prezentate în unele studii la om, studii de laborator și rapoarte ştiinţifice.

 

Studiile de laborator au arătat că uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) poate inhiba creșterea bacteriilor cum ar fi Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Haemophilus influenzae, Streptococcus pyogenes și Streptococcus pneumoniae. Aceste bacterii cauzează infecții grave, inclusiv pneumonie, infecții ale tractului urinar, boli respiratorii, infecții ale sângelui, amigdalită, infecții sinusale și impetigo.

 

Datorită proprietăților antifungice ale uleiului esenţial de arbore de ceai (tea tree), acesta poate avea capacitatea de a lupta sau de a preveni infecțiile fungice, cum ar fi Candida, piciorul atletului și ciuperca de la picioare.

 

Studiile de laborator au arătat că uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) are capacitatea de a lupta împotriva virusului herpetic recurent și a gripei. Activitatea antivirală a uleiului de arbore de ceai (tea tree) a fost atribuită prezenței terpinen-4-olului, unul dintre principalele componente active ale uleiului.

 

Și dacă vă întrebați dacă uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) vă poate scăpa de niște negi, aveți noroc. Un studiu de caz din 2008 a constatat că, atunci când a fost aplicat topic ulei esenţial de arbore de ceai (tea tree) o dată pe zi pe degetul unui pacient pediatric, negii au dispărut complet după 12 zile de tratament. Acesta este un alt exemplu de activitate antivirală a arborelui de ceai (tea tree).

 

Uleiurile esenţiale cum ar fi uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) şi uleiul esenţial de oregano sunt folosite în locul sau împreună cu medicamentele convenţionale, deoarece ele servesc şi ca agenţi antibacterieni puternici, fără efecte secundare adverse. Cercetările publicate în Jurnalul Open Microbiology arată că unele uleiuri esențiale, cum ar fi ulei esenţial de arbore de ceai, au un efect sinergic pozitiv atunci când sunt combinate cu antibiotice convenționale.

 

Cercetătorii sunt optimiști deoarec acest lucru înseamnă că uleiurile esențiale pot ajuta la prevenirea dezvoltării rezistenței la antibiotice. Acest lucru este extrem de important în medicina modernă, deoarece rezistența la antibiotice poate duce la eșecul tratamentului, la creșterea costurilor asistenței medicale și la răspândirea problemelor de control al infecțiilor.

 

Astăzi, studiile arată că uleiul esenţial de arbore de ceai are activitate antimicrobiană, conferindu-i capacitatea de a lupta împotriva bacteriilor care duc la infecții ale tractului respirator urât și la activitatea antivirală utilă pentru combaterea sau chiar prevenirea congestiei, tusei și răcelii obișnuite. Acesta este exact motivul pentru care uleiul de arbore de ceai este unul dintre principalele uleiuri esențiale pentru tuse și probleme respiratorii.

 

În trecut, frunzele de arbore de ceai (tea tree) erau zdrobite și inhalate pentru a trata tusea și răceala. În mod tradițional, frunzele erau infuzate pentru a trata durerile de gât.

 

Uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) are efecte insecticide și poate fi folosit pentru a scăpa de păduchi, mici insecte parazitare care se hrănesc cu sânge uman. Un studiu de laborator realizat în Italia a investigat eficacitatea uleiului esenţial de arbore de ceai (tea tree) împotriva păduchilor și a ouălor. Cercetătorii au descoperit că uleiul de arbore de ceai (tea tree) in monoterapie a fost mai eficient împotriva păduchilor, tratament care a condus la 100 % mortalitate după 30 de minute de expunere a păduchilor şi după 5 zile de tratament a oulelor acestora. 

 

Un studiu realizat la Universitatea Flinders din Australia a constatat că o concentraţie de 5% de ulei esenţial de arbore de ceai (tea tree) și componenta sa activă terpinen-4-ol au fost extrem de eficiente în reducerea supraviețuirii acarienilor de scabie. Arborele de ceai (tea tree) funcționează ca un tratament natural pentru scabie deoarece are proprietăți antimicrobiene puternice, oferindu-i capacitatea de a vindeca scabia deasupra și sub piele. 

 

Deoarece uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) are proprietăți antimicrobiene, acesta funcționează ca un remediu natural pentru respirația urât mirositoare, provenită de la bacteriile care se găsesc în gură, în special în spatele limbii, gâtului și amigdalelor.

 

Un studiu in vitro arată de asemenea că uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) acționează ca un agent antiseptic eficient împotriva agenților patogeni orali, printre care Candida albicans, Staphylococcus aureus rezistent la meticilină și Escherichia coli. Acesta poate fi extrem de util după o intervenție chirurgicală orală, care vă crește riscul de a dezvolta o infecție bacteriană sau fungică.

 

Dar țineți minte că uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) nu ar trebui să fie folosit pentru uz intern, deci dacă îl utilizați ca o apă de gură pentru a ucide germenii orali, asigurați-vă că o scuipați după aceea și clătiți-vă gura cu apă.

 

Uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) poate fi folosit în următoarele moduri:

 

În aromaterapie: uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) se difuzează în întreaga casă folosind un difuzor de ulei. De asemenea, puteți inhala direct uleiul, inspirând direct din sticlă.


Topic: uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) poate fi aplicat pe piele local, dar trebuie diluat întotdeauna cu un ulei vegetal (ca uleiul de nucă de cocos) într-un raport de 1:1 înainte de a-l aplica.


NU pentru uz intern: uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) este cunoscut ca fiind otrăvitor în caz de înghițire. Uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) NU trebuie să fie luat pe cale orală pentru niciun motiv. Dacă utilizați uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) pentru respirația urât mirositoare sau sănătatea orală, asigurați-vă că îl scuipați după aceea pentru a preveni reacții adverse potențiale cum ar fi probleme digestive, urticarie sau amețeli.

 

Iată câteva modalități de bază de a folosi uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) la domiciliu:

 

1. Remediu natural pentru acnee
Una dintre cele mai comune utilizări pentru uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) este în produsele de îngrijire a pielii, deoarece este considerată unul dintre cele mai eficiente remedii pentru acnee. Puteți să faceți o spălare a feței de acnee cu un amestec din cinci picături de ulei esențial de arbore de ceai (tea tree) cu două lingurițe de miere. Pur și simplu frecați faţa cu acest amestec, lăsați-l timp de un minut, apoi clătiți cu apă caldă.

 

2. Ameliorarea psoriazisului și a eczemelor
Uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) poate ajuta la ameliorarea numeroaselor tipuri de inflamații ale pielii, incluzând utilizarea ca tratament natural al eczemelor și ameliorarea psoriazisului. Pur și simplu amestecați o linguriță de ulei de cocos, cinci picături de ulei esenţial de arbore de ceai (tea tree) și cinci picături de ulei esenţial de lavandă pentru a-ți face propria loțiune sau săpun.

 

3. Îmbunătățirea sănătății părului
Uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) s-a dovedit a fi foarte benefic pentru sănătatea părului și a scalpului. La fel ca uleiul de cocos, uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) are capacitatea de a calma scalpul și îndepărtează mătreaţa. Pentru a face un șampon cu ulei esenţial de arbore de ceai (tea tree) de casă, amestecați câteva picături de ulei esențial cu gel de aloe vera, ulei de cocos și alte uleiuri esențiale precum uleiul esenţial de lavandă

 

4. Soluţie de curăţare naturală pentru uz casnic
Un alt mod fantastic de a utiliza uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) este ca soluţie de curăţare naturală pentru uz casnic. Uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) prezintă o activitate antimicrobiană puternică, care poate distruge bacteriile din casă. Pentru a face un detergent cu ulei esenţial de arbore de ceai (tea tree), amestecați 5-10 picături de ulei cu apă, oțet și 5-10 picături de ulei esenţial de lămâie. Apoi, utilizați-l pe blaturile de bucătărie, aparate casnice, duș, toaletă și chiuvete.

 

5. Curăţarea rufelor
Uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) are proprietăți antibacteriene, deci funcționează excelent ca un odorizant natural de rufe, mai ales când rufele sunt murdare sau chiar mucegăite. Pur și simplu adăugați 5-10 picături de ulei esenţial de arbore de ceai (tea tree) în detergentul de rufe. Puteți, de asemenea, să curăţaţi cu o cârpă curată, covoarele sau echipamentul sportiv cu un amestec de ulei esenţial de arbore de ceai (tea tree), oțet și apă.

 

6. Curăţaţi mucegaiul
O problemă comună cu care mulți oameni se confruntă în casele lor este infestarea cu mucegai, deseori fără să fie conștienți de aceasta. Uneori, oamenii încep să prezinte simptome atunci când sunt expuși la toxinele eliberate de mucegaiul negru în casele lor. Luați în considerare cumpărarea unui difuzor de uleiuri esenţiale și difuzaţi ulei esenţial de arbore de ceai (tea tree) în aerul din casa dvs. pentru a ucide mucegaiul și alte bacterii nesănătoase. De asemenea, puteți pulveriza ulei esenţial de arbore de ceai (tea tree) pentru curățare pe dușuri și în mașina de spălat vase, mașina de spălat rufe sau toaletă pentru a distruge mucegaiul și alte bacterii.

 

7. Pastă de dinți naturală pentru sănătatea orală
Datorită capacității uleiului esenţial de arbore de ceai (tea tree) de a distruge bacteriile și, în același timp, de a calma pielea inflamată, este un ingredient perfect în pasta de dinți și apa de gură de casă. Poate ajuta la reducerea sângerării gingiilor și a cariilor dentare. Pentru a scăpa de respirația urâtă și pentru a vă îmbunătăți sănătatea orală, amestecați doar câteva picături de ulei esenţial de arbore de ceai (tea tree) cu ulei de cocos și bicarbonat pentru o pastă de dinți de casă uimitoare.

 

Proprietăţile terapeutice ale uleiului esenţial de arbore de ceai (tea tree) sunt: antimicrobian, antiseptic, antiviral, bactericid, balsamic, cicatrizant, expectorant, fungicid, insecticid, stimulent şi sudorific.

 

Deşi în mod normal, uleiurile esenţiale se amestecă bine împreună, uleiul de arbore de ceai (tea tree) se combină foarte bine cu ulei esenţial de scorţişoară, ulei esenţial de salvie, ulei esenţial de cuişoare, ulei esenţial de geranium (muşcată), ulei esenţial de lavandă, ulei esenţial de lămâie, ulei esenţial de smirnă, ulei esenţial de nucşoară, ulei esenţial de lemn de trandafir, ulei esenţial de rozmarin şi ulei esenţial de cimbru.

 

 

Precauţii:

Uleiul esenţial de arbore de ceai (tea tree) este considerat un ulei sigur, deoarece este non-toxic şi non-iritant, dar există şi persoane sensibile la acest ulei, şi care n-ar trebui să-l utilizeze. În toate cazurile, acesta nu ar trebui să fie utilizat pe răni adânci sau în apropierea ochilor, urechilor, nasului sau pentru uz intern.

Atunci când este utilizat în produse topice se foloseşte o concentrație de 5-10%. În mod normal, nu provoacă alergii sau erupții cutanate, dar au fost raportate reacţii adverse în cazul unor concentrații mai mari (dermatite).

Vă rugăm să reţineţi că acesta este un ulei puternic şi trebuie folosit cu precauţie.

Uleiurile esenţiale nu trebuie să fie utilizate nediluate şi nu trebuie să fie folosite pentru uz intern.

Nu se vor lăsa la îndemâna copiilor.

Dacă folosiţi un ulei esenţial pentru prima dată trebuie efectuat întotdeauna un test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă (după ce s-a diluat în mod corespunzător într-un de ulei de bază adecvat).

Uleiurile esenţiale se păstrează închise ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.

 

Disclaimer:

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale.  Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de  tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

NDE5OWY5MW