Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Ceruri florale » Ceara de Frangipani


        

Ceara de Frangipani

Plumeria alba


1x
In stoc

 

Numar produs: NWPA0000
INCI: PLUMERIA ALBA FLOWER EXTRACT
Ambalaj: se livreaza in cutie de aluminiu
Cantitate (g)
Preţ fără TVA : 15,50 lei
Preţ cu TVA (0 %):
15,50 lei

în coş:
  buc  

CEARA DE FRANGIPANI

Plumeria alba este o specie din genul Plumeria (Apocynaceae). Acest arbust veșnic de 2-8 metri are frunze alungite înguste, flori albe mari și puternic parfumate, cu un centru galben. Născut în America Centrală și Caraibe, acum este comun și naturalizat în sudul și sud-estul Asiei.

Plumeria alba este adesea cultivată ca plantă ornamentală. În Cambogia, pagodele aleg în special acest arbust, cu florile folosite în  ritualuri ca ofranda către zeități, iar uneori sunt folosite pentru a face coliere. În plus, florile sunt comestibile și mâncate ca pâine, în timp ce inima lemnului face parte dintr-un preparat medical tradițional luat ca un vermifug sau ca un laxativ.

Frangipani este bine-cunoscut pentru florile sale intens parfumate, minunate, în formă de spirală, care apar la capatul ramurilor din iunie până în noiembrie. Arborele în sine este destul de neobișnuit în aparență; frunzele lungi de 20 cm sunt grosiere si grupate doar la vârfurile ramurilor de culoare gri- cenușie. Ramurile sunt în poziție verticală și destul de aglomerate pe trunchi, avand o formă de umbrelă.

Absolutul este extras din florile parfumate ale arbustului Plumeria Alba. Este nevoie de mii și mii de petale pentru a produce un kilogram unic de ulei absolut.

Ceara de frangipani este un produs exotic si pretios, un parfumant cu note dulci-florale. Este un produs rezultat in urma procesului de extractie a absolutului de frangipani din concretul (absolutul solid). Ceara de frangipani are o culoare maro-deschis si reprezintă componentele ceroase non-volatile ale plantelor aromatice. Ele apar în aproape toate plantele vasculare. Componentele lor comune sunt esterii alcoolici ai acizilor grași. Ceara de frangipani cameaza, hidrateaza si catifeleaza pielea.

  • Metoda de obtinere: extractia cu solvent, urmata de extractia cu alcool din florile proaspete de frangipani
  • Tara de provenienta: India
  • Aspect: solid, ceros de culoare maro-deschis cu miros proaspat, dulce, exotic, floral
  • Nota parfumului: de mijloc
  • Solubilitate: solubila in ulei si alcool dupa topirea cerii la bain-marie si incalzirea prealabila a uleiului, insolubila in apa
  • Temperatura de topire: 60-70 grade Celsius

Ceara de frangipani este folosita la fabricarea cosmeticelor si produselor de parfumerie de inalta calitate.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

Y2UzN