Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Uleiuri esentiale » Ulei esential de Anason


        

Ulei esential de Anason

Pimpinella anisum


0x
In stoc

 

Numar produs: NEPA0000
INCI: PIMPINELLA ANISUM SEED OIL
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna cu picurator
Cantitate (ml)
Preţ fără TVA : 8,00 lei
Preţ cu TVA (0 %):
8,00 lei

în coş:
  buc  

Anason - chimen dulce - Pimpinella anisum

 

Uleiul esenţial (volatil) de anason este extras din semințele plantei Pimpinella anisum (de asemenea, cunoscută şi sub numele de chimen dulce), din familia Umbelliferae. Acest ulei esențial, plăcut condimentat, este adesea folosit în aromoterapie pentru a ușura disconfortul persoanelor introvertite și temătoare. De asemenea ajută digestia, stimuleză plămânii și ajută la ameliorarea migrenelor şi durerilor de cap.

Anasonul provine din Orientul Mijlociu, iar acum este cultivat şi în Europa, Statele Unite ale Americii și Africa de Nord. Este o plantă anuală, de aproximativ 80 cm înălţime, cu frunze delicate, flori mici albe și semințe gri-maro.

Uleiul de anason a fost venerat de către civilizațiile antice, în special de către romani, egipteni și greci. Romanii l-au folosit într-o prjăitură condimentată cunoscută ca "mustaceus", egiptenii l-au folosit în pâine, în timp ce grecii l-au folosit în medicină, pentru influența sa calmantă asupra tractului digestiv.

Anasonul este folosit în lichioruri, siropuri, paste de dinţi sau ape de gură. În India, este folosit ca îndulcitor al respirației, iar în Turcia, o băutură alcoolică populară numită "raki", este făcută din semințele de anason.

Uleiul esenţial de anason are o aromă ierboasă, dulceagă, cu un miros ușor picant, este transparent sau galben pal la culoare şi cu o vâscozitate medie.

Uleiul esenţial se extrage prin distilare cu abur din fructe coapte uscate și semințe, cu un randament de 2 - 4%.

Principalele componente chimice ale uleiului de anason sunt: a-pinene, camphene, b-pinene, linalool, cis-anethole, trans-anethole, safrole, anisaldehyde şi acetoanisole.

Proprietăţile terapeutice ale uleiului esenţial de anason sunt: antiseptic, antispastic, carminativ, diuretic, expectorant, stimulent, galactagog, stomacal, insecticid, laxativ și antiparazitar.

Uleiul de anason poate fi util în ameliorarea durerilor (cum ar fi durerile musculare și cele reumatismale), bronșită, tuse convulsivă, colici, crampe, flatulență, indigestie, guturai și mahmureală.

Uleiul de anason se combină foarte bine cu uleiurile de nucșoară, chimen, cedru, coriandru, mărar, fenicul, mandarine, petitgrain și lemn de trandafir.

 

 

SUMAR

Uleiul de anason, nu este numai util pentru efectul său asupra sistemului digestiv, ci este, de asemenea, un tonic general pentru sistemul circulator și tractul respirator. El ajută pentru a calma nervii încordați și stările de anxietate. De asemenea, calmează durerile menstruale și migrenele, în timp ce stimulează plămânii pentru de a expulza secreţiile bronhice.

 

Aromoterapie

În terapia cu vapori, uleiul esenţial de anason este util pentru astm, răceli și toate probleme respiratorii, precum şi pentru reprimarea stărilor de greață și vărsături.

Atunci când este utilizat pe o batistă pentru a mirosi, este util pentru soluționarea problemelor digestive și pot beneficia, de asemenea, persoanele care suferă de migrene și vertij.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

ZGQ2YWRjMW