Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Uleiuri esentiale » Ulei esential de Fenicul (10 ml)


    

Ulei esential de Fenicul (10 ml)

Foeniculum vulgare var. dulce


3x
In stoc

 

Numar produs: NEFV0010
INCI: FOENICULUM VULGARE DULCE FRUIT OIL
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna de 10 ml cu picurator
Preţ fără TVA : 7,00 lei
Preţ cu TVA (0 %):
7,00 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Ulei esential de Fenicul (30 ml)
NEFV0030
Ulei esential de Fenicul (30 ml)
Preţ 19,00 lei
Ulei esential de Fenicul (100 ml)
NEFV0100
Ulei esential de Fenicul (100 ml)
Preţ 51,50 lei

Ulei esential de fenicul

 

Uleiul esenţial (volatil) de Fenicul este extras din Foeniculum vulgare var. dulce (de asemenea, cunoscut sub numele de F. officinale, capillaceum F. și Foeniculum Anethum), din familia Umbelliferae (Apiaceae).

Acest ulei esenţial este folosit în aromoterapie pentru a stimula curajul, hotărârea și puterea în fața adversității, ajutând în același timp o gamă foarte mare de probleme digestive, luptă împotriva obezității, curăţă tenul gras şi combate ridurile.

Feniculul este o plantă erbacee cu tulpina dreaptă, cilindrică, fin striată longitudinal, înaltă până la doi metri și ramificată începând de la bază. Frunzele, prevăzute la bază cu o teacă dezvoltată, sunt alungit-triunghiulare și multipenat-partite. Florile sunt mici, galben-aurii, dispuse în umbele mari, terminale. Fructele mature sunt de culoare cenușie sau brun-verzuie, au miros plăcut și gust dulceag. Se aseamănă cu mărarul, cu care poate poleniza încrucișat, rezultând semințe lipsite de aromă.

Uleiul esenţial de fenicul are o aromă ierboasă, un miros ușor picant, la fel ca cel de anason, este transparent sau galben pal la culoare şi cu o vâscozitate apoasă.

Uleiul esenţial se extrage din semințe zdrobite de fenicul prin distilare cu vapori și un randament de 2 - 4%.

Principalele componente chimice ale uleiului de fenicul sunt: a-pinene, myrcene, fenchone, trans-anethole, methyl chavicol, limonene, 1,8-cineole şi anisic aldehyde.

Proprietăţile terapeutice ale uleiului esenţial de fenicul sunt: aperitiv, antiseptic, antispastic, carminativ, depurativ, diuretic, emenagog, expectorant, galactagog, laxativ, stimulent, aperitiv, tonic, splenic și vermifug.

Uleiul de fenicul este un remediu eficient pentru sistemul digestiv, pentru probleme cum ar fi flatulență, constipație, colici, greață, vărsături, anorexie, dispepsie și sughiț. Acesta mai este folosit în cazurile de obezitate, deoarece creează un sentiment de saţietate, și ,de asemenea, ajută la dispersia celulitei întrucât are un efect diuretic.

Pentru minte este folosit pentru a stimula curajul, hotărârea și rezistența în fața adversității.

Este, de asemenea, folosit pentru demachiere având un efect de tonifiere asupra pielii, ajutând la curăţarea tenului excesiv de gras, ajută la prevenirea şi combatere a ridurilor (datorită proprietăților estrogenice ale uleiului).

Uleiul de fenicul are un efect de tonifiere asupra splinei și a ficatului, care vă ajută în cazurile de consum de băuturi și alimente în exces.

Uleiul de fenicul se combină foarte bine cu uleiurile de geranium, lavandă, trandafir și lemn de santal.

 

Precauţii:

Uleiul esenţial de fenicul este un ulei puternic și nu ar trebui să fie utilizat în doze mari, deoarece ar putea avea un efect narcotic. Acesta ar trebui să fie evitat cu totul în timpul sarcinii și în cazuri de epilepsie.

Uleiul esenţial de fenicul conține cantități mari de trans-anetol și, pentru acest motiv, trebuie să fie evitat de persoanele cu cancer de natură estrogenă, precum și de mamele care alăptează, femeile însărcinate și femeile care suferă de endometrioză.

Uleiurile esenţiale nu trebuie să fie utilizate nediluate şi nu trebuie să fie folosiste pentru uz intern.

Nu se vor lăsa la îndemâna copiilor.

Dacă folosiţi un ulei esenţial pentru prima dată, trebuie efectuat întotdeauna un test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă (după ce s-a diluat în mod corespunzător într-un de ulei de bază adecvat).

Uleiurile esenţiale se păstrează închise ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.

 

Disclaimer:

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale.  Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de  tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

 

 

SUMAR

Principalelel beneficii pe care le poate aduce uleiul esenţial de fenicul constau în relaxarea sistemului digestiv și tonifierea pielii.

 

Aromoterapie

În terapia de vapori, uleiul esenţial de fenicul este folosit ca un stimulent al apetitului, în cazuri de anorexie, și pentru a stimula curajul și puterea, în fața adversității.

 

Combinat în ulei de masaj sau diluat în baie

Uleiul esenţial de fenicul se foloseşte combinat în ulei de masaj sau diluat în baie pentru a ajuta la relaxarea unui stomac balonat, flatulenţă excesivă, colici, constipaţie şi alte prbleme digestive.  Acționează ca un diuretic, fiind folosit pentru a elimina excesul de apă și pentru a ajuta la dispersia celulitei.

 

În creme sau loţiuni

Atunci când este utilizat într-o cremă sau loțiune, uleiul esenţial de fenicul poate fi de ajutor pentru îngrijirea pielii în general, dar mai ales pentru dispersia vânătăilor şi a edemelor, lăsând un ten mat, ajută la eliminarea excesului de grăsime în cazurile de ten gras şi combate ridurilor pielii mature. De asemenea este util pentru dispersia celulitei.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

YmQ4N2