Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Uleiuri esentiale » Ulei esential de Pin negru (10 ml)


    

Ulei esential de Pin negru (10 ml)

Pinus nigra


0x
In stoc

 

Numar produs: NEPNI010
INCI: PINUS NIGRA TWIG LEAF OIL
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna de 10 ml cu picurator
Preţ fără TVA : 6,50 lei
Preţ cu TVA (0 %):
6,50 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Ulei esential de Pin negru (30 ml)
NEPNI030
Ulei esential de Pin negru (30 ml)
Preţ 17,50 lei

Ulei esential de Pin negru

 

Uleiul esenţial (volatil) de pin negru este extras din frunzele (acele) de Pinus nigra ce aparţine familiei Pinaceae.

Pinul negru este o specie de pin întâlnită în întreg sudul Europei, din Spania până în Crimeea, și, de asemenea, în Asia Mică, Cipru, și local în Munții Atlas din nord-vestul Africii. Se găseşte la altitudini variind de la nivelul mării până la 2.000 m, însă cel mai frecvent la altitudini de aprox. 600 m.

Pinul negru este un copac mare, ce atinge până la 55 m înălțime la maturitate. Scoarța variază de la gri la galben-maroniu și are aspectul unor plăci solzoase, devenind din ce în ce mai fisurată cu vârsta. Frunzele ("acele") cresc în fascicule de două, de culoare verde închis și 8-20 cm lungime. Conurile apar din mai până în iunie. Conurile mature au 5-10 cm lungime, cu solzi rotunjiţi, şi îşi schimbă culoarea de la verde la galben pal, în septembrie – noiembrie, la 18 luni de la polenizare. Semințele sunt dispersate de vânt când conurile sunt deschise, din decembrie până în aprilie. Maturitatea este atinsă la 40 ani, atingând vârste de peste 500 de ani. Nu tolerează umbra şi are nevoie de soare pentru a se dezvolta, este rezistent la frig şi îngheț.

Acest ulei esențial poate fi utilizat în cazurile de cistită, hepatită și afecţiunilor prostatei, precum și pentru îmbunătățirea circulației, pentru calmarea durerilor în reumatism, gută, sciatică şi artrită. Trebuie folosit cu mare atenţie datorită naturii sensibilizante a acestui ulei.

Este un ulei cu miros proaspăt,  camforat, cu nuanţe de pădure. Este galben-pal, chiar transparent, și are o vâscozitate apoasă.

Uleiul esenţial se extrage din frunzele şi conurile de pin negru, prin distilare cu vapori, cu un randament de aproximativ 0,15-0,6%.

Principalele componente chimice ale uleiului de pin negru sunt: a-pinen, b-pinen, limonen, a-verbenen, camphen, 3-thujen-2-ol, a-terpineol, bornyl acetat, d-3-caren.

Proprietăţile terapeutice ale uleiului esenţial de pin negru sunt: analgezic, antiseptic, antibacterian, antibiotic, antifungic, antiviral, antireumatic, expectorant, insecticid, rubefacient şi stimulator al circulaţiei sanguine şi al sistemului nervos.

Uleiul de pin negru poate fi folosit pentru a ajuta la ameliorarea durerilor, în reumatism, gută,  stimularea circulației, dureri musculare şi epuizare. Ajută în cazurile de bronşită, astm, tuse, laringite, răceală şi gripă.

Ajută la curăţarea rinichilor, este eficient în cazurile de cistită, probleme ale prostatei şi infecţii urinare.

Este util în cazurile de epuizare nervoasă, oboseală mentală sau nevralgii.

Deşi în mod normal, uleiurile esenţiale se amestecă bine împreună, uleiul de pin negru se combină foarte bine cu uleiurile cu note ierboase şi verzi, cum ar fi uleiurile de cedru, rozmarin, eucalipt, cajeput, niaouli, lavandă, ienupăr, lămâie şi salvie.

 

Precauţii:

Uleiul esenţial de pin negru poate provoca iritaţii persoanelor cu o piele mai sensibilă, poate provoca reacţii alergice şi iritaţii ale mucoaselor. Folosirea lui ar trebui evitată de persoanele însărcinate.

Vă rugăm să reţineţi că acesta este un ulei mai puternic, iritant,  şi trebuie folosit cu precauţie.

Uleiurile esenţiale nu trebuie să fie utilizate nediluate şi nu trebuie să fie folosiste pentru uz intern.

Nu se vor lăsa la îndemâna copiilor.

Dacă folosiţi un ulei esenţial pentru prima dată trebuie efectuat întotdeauna un test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă (după ce s-a diluat în mod corespunzător într-un de ulei de bază adecvat).

Uleiurile esenţiale se păstrează închise ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.

 

Disclaimer:

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale.  Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de  tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

 

 

Sugestii de utilizare:

 

Arzătoare și vaporizatoare

În terapia cu vapori, uleiul esenţial de pin negru poate fi folosit pentru astm, răceli, tuse, infecții,  sinuzită, mahmureală și somnolență.

 

În amestec sau în baie

Uleiul de pin negru poate fi folosit în amestec cu un ulei de bază pentru masaj, sau diluat în baie, pentru astm, răceli, tuse, infecții, reumatism, sinuzită, mahmureală și celulită.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

MmIwODM2N