Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Uleiuri esentiale » Ulei esential de Cuisoare (10 ml)


        

Ulei esential de Cuisoare (10 ml)

Syzygium aromaticum


0x
In stoc

 

Numar produs: NEEC0010
INCI: EUGENIA CARYOPHYLLUS BUD OIL
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna de 10 ml cu picurator
Preţ fără TVA : 7,00 lei
Preţ cu TVA (0 %):
7,00 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Ulei esential de Cuisoare (30 ml)
NEEC0030
Ulei esential de Cuisoare (30 ml)
Preţ 19,00 lei
Ulei esential de Cuisoare (100 ml)
NEEC0100
Ulei esential de Cuisoare (100 ml)
Preţ 48,00 lei

 width=

 

Uleiul esenţial (volatil) de Cuişoare este extras din Syzygium aromaticum (arborele de cuişoare cunoscut şi sub numele de Eugenia caryophyllata, Eugenia aromatica, E. carophyllus) din familia Myrtaceae.

Deși uleiul esenţial de cuișoare este un ulei foarte puternic, care ar trebui să fie folosit cu mare grijă, în aromoterapie acesta are proprietăţi minunate, de la stimularea minţii și alungarea depresiei, la stimularea digestia, alinarea durerilor în artrite și reumatism, la ameliorarea problemelor respiratorii și vindecarea ulceraţiilor piciorului.

Cuişoarele sunt un condiment obținut din mugurii floriferi ai unui arbore exotic . Este un arbore originar din Indonezia și Insulele Malacca, fiind un copac veșnic verde care crește până la aproximativ 10 de metri înălțime.  Pentru păstrare, mugurii sunt uscați și au forma unor mici cuie, de unde și denumirea de cuișoare. Principalul producător este Indonezia, cu 70–80% din producția mondială, urmată de Madagascar, Tanzania, Sri Lanka și altele.

Cuişoarele au fost folosite de greci, romani şi chinezi, pentru a ameliora durerea de dinți și ca să împrospăteze respirația.  Chinezii au folosit-o cu câteva secole înainte de Hristos. Astfel, înalţii demnitari chinezi (mandarinii) o mestecau în gură înainte de a vorbi cu suveranul lor. Se presupune că a fost introdusă în Europa în primele secole d.Hr. A fost o marfă importantă în comerțului cu mirodenii. Se folosea mai mult ca medicament, iar medicii o considerau un panaceu. Astfel, o portocala frecată cu cuişoare elimina orice risc de contagiune. Datorită proprietăţilor antiseptice au fost utilizate în prevenirea bolilor contagioase, cum ar fi ciuma. Cuişoarele presărate pe lenjerie alungau moliile din dulapuri.

Cuişoarele sunt folosite în parfumuri, vinuri și lichioruri, diverse poţiuni și produse stomatologice.

Uleiul esenţial de cuişoare are o aromă puternică, caldă, picantă, este incolor sau de culoare galben pal şi cu o vâscozitate medie spre apoasă.

Uleiul esenţial de cuişoare se extrage din frunzele și mugurii arborelui de cuişoare, prin distilare cu vapori.

Principalele componente chimice ale uleiului de cuişoare sunt: eugenol, eugenol acetat, izo-eugenol și cariofilen.

Proprietăţile terapeutice ale uleiului esenţial de cuişoare sunt: analgezic, antiseptic, antispastic, anti-nevralgic, carminativ, anti-infecțios, dezinfectant, insecticid, stimulent, aperitiv, uterin și tonic.

Uleiul de cuișoare poate fi folosit pentru problemele pielii, acnee, echimoze, arsuri şi tăieturi, datorită proprietăţilor dezinfectante și ca un calmant pentru dureri. Ajută în cazul durerilor de dinți, afte bucale, reumatism si artrita.

Este benefic pentru sistemul digestiv, eficient împotriva vărsăturilor, diareei, flatulenței, spasmelor și paraziților intestinali, precum și contra respiraţiei urât mirositoare.

Uleiul de cuișoare este valoros pentru ameliorarea problemelor respiratorii, cum ar fi bronșită, astm bronşic și tuberculoză.

Turnarea câtorva picături de ulei de cuișoare pe o bucată de bumbac și apoi plasarea acesteia într-un dulap cu lenjerie, nu numai că va parfuma dulapul, dar va contribui la ținerea larvele de molii la distanţă.

Uleiul de cuişoare se combină foarte bine cu uleiurile de busuioc, scorțișoară, lavandă, ghimbir, lemn de santal și salvie.

 

 

Precauţii:

Uleiul esenţial de cuişoare este un ulei foarte puternic și ar trebui să fie utilizat cu precauție. În cazul în care este utilizat într-un ulei de bază, loțiune sau cremă şi aplicat pe piele, concentrația trebuie să fie sub 1%. Poate provoca iritații la nivelul pielii şi al membranelor mucoase. Folosirea lui trebuie evitată în timpul sarcinii.

Evitați ulei de cuișoare în cazurile de alcoolism, hemofilie, cancer de prostată, afecţiuni ale rinichilor, probleme hepatice, sau dacă luați medicamente anticoagulante.

Uleiurile esenţiale nu trebuie să fie utilizate nediluate şi nu trebuie să fie folosiste pentru uz intern.

Nu se vor lăsa la îndemâna copiilor.

Dacă folosiţi un ulei esenţial pentru prima dată, trebuie efectuat întotdeauna un test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă (după ce s-a diluat în mod corespunzător într-un de ulei de bază adecvat).

Uleiurile esenţiale se păstrează închise ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.

 

Disclaimer:

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale.  Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de  tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

 

 

SUMAR

Uleiul esenţial de cuişoare este util pentru proprietățile sale dezinfectante, alinarea durerii, mai ales a durerii de dinți, artrită și reumatism. Este eficient şi atunci când este utilizat pentru probleme ale sistemului digestiv.

Este, de asemenea, utilizat pentru probleme ale pielii, mai ales pentru leziuni, ulceraţii și ca repelent împotriva insectelor.

 

Aromoterapie

Uleiul esenţial de cuişoare poate fi folosit în terapia cu vapori pentru bronșită și amețeli, îmbunătăţeşte memoria și combate depresia, slăbiciunea și letargia.

 

Combinat în ulei de masaj sau diluat în baie

Uleiul esenţial de cuişoare se foloseşte combinat în ulei de masaj sau diluat în baie pentru a ajuta în cazurile de diaree, bronșită, frisoane, răceli, senzație de amorțeală, spasme musculare, reumatism şi artrită. Pentru dureri de dinți, se poate masa maxilarul exterior cu acest ulei.

Utilizați o diluție mică de mai mică de 1%.

 

În creme sau loţiuni

Atunci când este utilizat într-o cremă sau loțiune, uleiul esenţial de cuişoare poate fi folosit pentru aceleaşi probleme ca mai sus (diaree, bronșită, frisoane, răceli, senzație de amorțeală, spasme musculare, reumatism şi artrită), în plus poate fi folosit pentru probleme ale pielii, pentru leziuni sau ulceraţii la nivelul picioarelor.

Utilizați o diluție mică de mai mică de 1%.

 

Uleiul esenţial de cuişoare mai poate fi inclus (în aceeaşi diluţie mai mică de 1%) şi în apa de gură, pentru durerile de dinţi sau pentru tratarea aftelor bucale.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

MjhkMjIyM