Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Uleiuri esentiale » Ulei esential de Scortisoara (10 ml)


        

Ulei esential de Scortisoara (10 ml)

Cinnamomum zeylanicum


0x
In stoc

 

Numar produs: NECZ0010
INCI: CINNAMOMUM ZEYLANICUM BARK OIL
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna de 10 ml cu picurator
Cuponul de reducere nu poate fi folosit
Preţ vechi 11,00 lei
Preţ fără TVA : 9,35 lei
Preţ cu TVA (0 %):
9,35 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Ulei esential de Scortisoara (30 ml)
NECZ0030
Ulei esential de Scortisoara (30 ml)
Preţ 25,50 lei
Ulei esential de Scortisoara (100 ml)
NECZ0100
Ulei esential de Scortisoara (100 ml)
Preţ 69,70 lei

Uleiul esenţial (volatil) de scorţişoară

 

Ulei esential de Scortisoara

 

Uleiul esenţial (volatil) de scorţişoară este extras din scoarţa copacului Cinnamomum zeylanicum, din familia Lauraceae.

Acest ulei esenţial are o mare valoare în aromoterapie pentru că luptă împotriva epuizării și sentimentului de depresie și slăbiciune. Are puternice proprietăți anti-reumatice, este util în sistemul digestiv, luptă împotriva răcelii şi gripei.

Arborele de scorţişoară este originar din Indonezia, dar este cultivat în Sri Lanka și India, este ruginiu şi poate creşte până la 15 metri, dar este forţat să rămână la înălţimea de 6 metri, din motive comerciale.

Are frunze verzi, lucioase și flori mici, albe, iar fructele sunt ovale de culoare violet. Coaja este maronie pal și subţire. Arborele este lăsat să crească timp de doi ani, după care se taie. Următorul an apar lăstari noi care sunt curăţaţi de scoarţa subţire, care se usucă şi se răsuceşte, iar rezultatul este batonul de scorţişoară. Scoarţa este recoltată in mod continuu, deoarece după tăiere o altă coajă îi ia lua locul celei recoltate.

Denumirea de "cinnamomum" provine din cuvântul grecesc "Kinnamon" care înseamnă "tub" sau "țeavă". Uleiul de scorţişoară a fost folosit ca o tămâie în temple, în timp ce la egipteni era folosit pentru masaj la picioare, precum şi ca un remediu pentru bila excesivă. A fost (şi este), de asemenea, utilizat ca un ingredient pentru vinul fiert, poțiuni de dragoste și ca un sedativ în timpul naşterii.

Scorţişoara a fost o marfă comercială importantă între India, China și Egipt.

Uleiul esenţial de scorţişoară are un miros cald, condimentat, cu note de mosc, uşor înţepător, culoarea variază de la galben-maroniu la maron-roşcat, şi are o vâscozitate medie spre apoasă.

Acest ulei are o lungă istorie în parfumerie. Este considerat un ulei fixativ și care adaugă o notă caldă într-un amestec.

Uleiul esenţial de scorţişoară se extrage din batoanele de scorţişoară prin distilare cu vapori, cu randamente cuprinse între 0,5 şi 1%.

Principalele componente chimice ale uleiului de scorţişoară sunt: eugenol, linalool, cinnamic aldehyde, acetat de cinnamyle şi caryophylene.

Proprietăţile terapeutice ale uleiului esenţial de scorţişoară sunt: analgezic, antiseptic, antibiotic, antispasmodic, afrodisiac, astringent, cardiac, carminativ, emenagog, insecticid, stimulent, stomacal, tonic și vermifug.

Uleiul de scorţişoară poate fi folosit pentru infecții ale tractului respirator, reumatism, artrită și dureri generale. Are un efect benefic în cazurile de epuizare sau de depresie, tonifică întregul organism şi stimulează sistemul glandular, fiind de mare ajutor în cazul durerilor menstruale.

Uleiul de scorţişoară se combină foarte bine cu uleiurile de smirnă, cuișoare, coriandru, cardamom, tămâie, ghimbir, grapefruit, lavandă, rozmarin şi cimbru.

 

Precauţii:

Datorită conţinutului de cinnamaldehyde şi eugenol, uleiul esenţial de scorţişoară poate produce iritaţii, în special membranelor mucoase.

Datorită acţiunii emenagoge, nu trebuie să fie utilizat de femei pe perioada sarcinii.

Folosit nediluat, este un ulei toxic pentru piele, iritant şi sensibilizant.

Nu se recomandă a fi utilizat în produsele de îngrijire a pielii.

 

Uleiurile esenţiale nu trebuie să fie utilizate nediluate şi nu trebuie să fie folosiste pentru uz intern.

Nu se vor lăsa la îndemâna copiilor.

Dacă folosiţi un ulei esenţial pentru prima dată, trebuie efectuat întotdeauna un test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă (după ce s-a diluat în mod corespunzător într-un de ulei de bază adecvat).

Uleiurile esenţiale se păstrează închise ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.

 

Disclaimer:

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale.  Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de  tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

 

 

SUMAR

Principalul beneficiu al uleiului esenţial de scorţişoară constă în tonifierea și a efectului calmant asupra tractului respirator, a sistemului nervos,  în ameliorarea simptomelor în cazurile de răceală şi gripă, precum şi în cazul durerilor menstruale. De asemenea, calmează sistemul digestiv și ajută în cazurile de reumatism şi artrită.

Deși, în mod tradițional, este utilizat pentru îndepărtarea condiloamelor, nu se recomandă a fi utilizat în produsele de îngrijire a pielii.

 

Aromoterapie

În terapia cu vapori, uleiul de scorțișoară poate fi utilizat în bronșită acută și răceală, strănut, precum și în cazurile de depresie și sentiment de slăbiciune.

 

Combinat în ulei de masaj sau diluat în baie

Uleiul esenţial de scorţişoară poate fi utilizat în amestec cu ulei de masaj sau diluat in baie, pentru a ajuta în cazurile de bronșită, diaree, frisoane, infecții, gripă, reumatism şi artrită. Datorită proprietăţilor sale antiseptice foarte puternice, este recomandat pentru combaterea oricăror boli infecțioase. Stimulează secreţia de sucuri digestive fiind foarte util în calmarea spasmelor tractului digestiv, greață și vărsături. Ajută la calmarea durerilor musculare și articulare asociate cu reumatism şi artrită. Trebuie să fie, totuși, folosit cu atenţie pentru a nu irita pielea şi membranele mucoase.

 

În creme sau loţiuni

Utilizat în creme sau loţiuni, uleiul de scorţişoară poate fi utilizat ca antimicotic pentru unghii, sau pentru calmarea durerilor musculare şi articulare.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

ODRmN2