Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Uleiuri vegetale » Ulei de Neem virgin BIO (50 ml)


    

Ulei de Neem virgin BIO (50 ml)

Azadirachta indica


0x
Stoc epuizat

 

Numar produs: NVAI0050
INCI: MELIA AZADIRACHTA SEED OIL
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna de 50 ml cu picurator
Preţ fără TVA : 9,50 lei
Preţ cu TVA (0 %):
9,50 lei

 width=

 

ULEI DE NEEM VIRGIN BIO

Ulei de neem 100% organic, obtinut prin presare la rece, fara aditivi.

Pentru uz extern.

 

Uleiul de Neem virgin este obţinut prin presare la rece din semințele arborelui Azadirachta indica. Arborele face parte din familia mahonului, familia Meliaceae, și este una din cele două specii de genul Azadirachta, originară din India, Sri Lanka, Malaezia, Bangladesh și Pakistan.

Este un ulei cu un miros foarte ciudat - unii oameni cred că miroase a usturoi, alţii cred că are un miros de ceapă, în timp ce alţii nu pot defini cu adevarat mirosul, dar recunosc că are un miros cel puţin ciudat. Când este folosit pentru proprietăţile sale terapeutice, mirosul poate fi mascat prin adăugarea de uleiuri esențiale cu arome mai intense.

Copacul de Neem are o creștere rapidă, o durată lungă de viață, fiind un copac popular la tropice și cultivat atât pentru valoarea sa ornamentală, cât și pentru valoarea sa terapeutică.

Copacul de Neem este originar din Asia de Sud și este cultivat pe scară largă în India, Laos, Birmania, Thailanda, Africa, Fiji, Mauritius, Malaezia, Indonezia, Cambodgia, precum și America Latină.

Copacul de Neem poate ajunge la o înălțime de 12-15 m (40 - 50 de metri) şi este veșnic verde, dar în condiţii de secetă severă, îşi poate poate pierde aproape toate frunzele. Ramurile sunt larg răspândite și diametrul arborelui este de aproximativ 12 m.

Numele latin al copacului este derivat din cuvântul persan azaddhirakt , care înseamnă "copac nobil". În medicina ayurvedică, uleiul de Neem este cel mai important detoxifiant şi este un foarte puternic febrifug (reduce febra) fiind utilizat pentru a trata febra intermitentă, constatându-se că este eficient şi împotriva malariei.

Uleiul de Neem se extrage prin presare la rece din semințele copacului, şi este un ulei nevolatil, cu proprietăți insecticide și antiseptice.

Aproape toate părţile copacului pot fi folosite. În medicina naturistă sunt folosite frunzele, florile, scoarța copacului, semințele și uleiul extras din acestea. Este o plantă cu gust amar, care este utilizată pentru eliberarea toxinelor, reducerea inflamației, scăderea febrei, grăbirea vindecării și, în general, pentru îmbunătățirea funcțiilor organismului. Distruge o gamă largă de organisme parazitare, fiind un eficient insecticid și chiar spermicid.

În tradiția indiană, uleiul de Neem este unul dintre cele mai importante ingrediente pe bază de plante folosit nu numai pentru a ajuta la combaterea anumitor probleme de sănătate, ci şi în cele mai diverse tipuri de cosmetice și produse de îngrijire a pielii.

Neemul este, de asemenea, folosit pentru a proteja produsele agricole de dăunători pe timpul stocării acestora.

Uleiul de Neem este folosit zilnic de femeile indiene ca produs cosmetic, de frumuseţe şi pentru îngrijirea părului, şi de igienă, dar şi de bărbaţi pentru a preveni chelia și albirea prematură a părului. De asemenea, decoctul și uleiul de Neem se folosesc pentru a elimina păduchii și pentru a combate mătreaţa.

Alergiile cutanate sunt tratate cu un amestec format dintr-o linguriţă de pulbere de frunze uscate de Neem şi o linguriţă de ghee (unt clarificat), prin plasarea acestui amestec pe pielea iritată.

Ramurele fine ale arborelui pot fi mestecate până când se desfac fibrele, iar apoi poate fi folosit ca o periuţă de dinţi.

Uleiul de Neem este, în general, de culoare maron deschis până la maron închis, în funcție de momentul recoltării, precum și de condițiile de creștere înainte de recoltare. Are un gust amar și are un miros puternic, descris de unii ca fiind o combinație între mirosul de usturoi, cel de ceapă și cel de arahide.

Uleiul cuprinde, în principal, trigliceride și cantități mari de compuși triterpenici. Mai conține steroizi (campesterol, beta-sitosterol, stigmasterol) și triterpenoide, dintre care Azadiractina este cel mai bine cunoscut și studiat compus.

În mod normal, uleiul se solidifică la temperaturi scăzute, și pentru a reveni la forma lichidă, se pune recipientul în apă caldă (nu fierbinte) și se așteaptă până când uleiul se lichefiază.

Spre deosebire de ulei, frunzele au un miros plăcut și extractul obținut din ele se poate folosi sub formă de tinctura alcoolică sau de ceai.

Uleiul de Neem este folosit extern pentru pecingine, eczeme, psoriazis, păduchi, infecţii fungice, precum și pentru articulații dureroase și dureri musculare. Uzul cosmetic al uleiului de Neem include lupta împotriva acneei şi coşurilor, precum și îmbunătățirea elasticității pielii.

Uleiul de Neem se utilizează numai extern, pe piele, și a fost folosit ca medicament în terapia populară pentru a controla tulburările respiratorii, constipația, lepra, precum și ca un tonic general. Mai este folosit pentru tratamentul local al reumatismului, eczemelor, pecinginei, piciorului de atlet, al leziunilor herpetice, psoriazis, negi, răni cronice sifilitice, răni cauzate de arsuri şi infectate, răni care par să nu se mai vindece, ulcere cutanate, precum și pentru controlul diverselor infecții ale pielii.

Are proprietăți antiinflamatorii, antipiretice (alină febra), analgezice (ameliorează durerea) şi are acţiune imunostimulatoare (creșterea mecanismul de apărare al organismului de a lupta împotriva infecțiilor și alte organisme  străine).

Uleiul de Neem este foarte eficient împotriva ciupercilor omului, inclusiv Trichophyton, Epidermophyton, Microsporum, Trichosporon, geotricum și candida.

În plus, uleiul de Neem este eficient împotriva unui spectru larg de bacterii, având un efect antibacterian împotriva microorganismelor gram-negative şi gram-pozitive, inclusiv M. tuberculosis și a tulpinilor rezistente la streptomicină, Salmonella typhora, S. Aureus. Testele in vitro au arătat că acesta inhibă Vibrio cholerae, Klebsiella pneumoniae, M. tuberculosis și M. pyogenes.

Efectele sale antimicrobiene au fost demonstrate împotriva Streptococcus mutans și S. faecalis.

A fost demonstrat că aplicarea de ulei de Neem pe păr omoară păduchii.

 

Precauţii:

Uleiul de Neem NU se administrează intern şi folosirea lui trebuie evitată de femei în timpul sarcinii sau de femeile care încearcă să rămână însărcinate. Administrarea de cantităţi mari în mod regulat poate cauza probleme de natură hepatică.

Intern se utilizează numai decoctul obţinut din frunze de Neem, pentru afecţiuni precum malaria, tuberculoza, reumatism, artrită sau viermi intestinali.

Nu se va lăsa la îndemâna copiilor.

Dacă folosiţi un ulei pentru prima dată, înainte de utilizare se recomandă efectuarea unui test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai sensibilă (în spatele urechii sau pe antebraţ).

Uleiul se păstrează închis ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferit de căldură şi lumină (recomandabil în frigider după desigilarea ambalajului).

Uleiul se poate solidifica la temperaturi mai scăzute, și pentru a reveni la forma lichidă, se pune recipientul în apă caldă (nu fierbinte) și se așteaptă până când uleiul se lichefiază.

 

Disclaimer:

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale. Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

 

 

SUMAR

Uleiul de Neem se utilizează numai extern pentru afecţiuni precum pecinginea, eczeme, psoriazis, păduchi, infecţii fungice, pentru articulații dureroase și pentru dureri musculare, împotriva acneei şi coşurilor, precum și pentru îmbunătățirea elasticității pielii.

 

Iată şi câteva sugestii de folosire a uleiului de Neem:

  • Tăieturi, răni, afecţiuni minore ale pielii și ca repelent pentru insecte

Se amestecă cu vaselină sau un ulei de bază într-un raport de 1:5 și se aplică pe zonele afectate.

  • Piciorul atletului

Se adaugă ulei de Neem în apă caldă (într-o diluţie de max. 5%) și se ţin picioarele în acest preparat.

  • Combaterea păduchilor

Se amestecă 50/50 cu un ulei de bază și se efectuează masajul părului şi al scalpului. Se lasă  timp de 1 oră după care se șamponează. Se repetă operaţiunea o dată pe săptămână timp de 3 săptămâni sau atât timp cât problema persistă.

  • Pentru a opri înmulţirea țânțarilor

Pulverizaţi sau turnaţi ulei pe toate zonele de reproducere. Uleiul poate fi emulsionat (pentru a se amesteca cu apa) prin adăugarea de lichid de spălat vase.

  • Pentru protecția plantelor

Se adaugă 30 ml de ulei de Neem la 1 litru de apă și 1 ml de detergent pentru vase. Se amestecă bine și se pulverizează imediat pentru protecția plantelor. A nu se păstra amestecul; formula se prepară proaspătă pentru fiecare pulverizare. Pulverizaţi amestecul pe partea de sus a tuturor frunzelor și pe partea inferioară unde se ascund insectele. Puteți pulveriza, de asemenea, în jurul rădăcinilor.

  • Mătreață și senzația de mâncărime la nivelul scalpului

Adăugați câteva picături la șamponul dumneavoastră obișnuit.

  • Căpușe și purici pe animale

Adăugați câteva picături la șamponul pentru animale de companie obișnuit (raportul ar trebui să fie 30 ml ulei de Neem la 240 ml şampon).

  • Negi

Aplicați o picătură de ulei nediluat direct pe negi o dată pe zi. Continuaţi timp de 2-3 săptămâni. Atenţie! Dacă apar iritații, întrerupeţi tratamentul.

  • Psoriazis, eczeme, leziuni herpetice, piciorul atletului, ulcere cutanate și alte afecţiuni fungice ale pielii

Se amestecă 15 ml ulei de Neem (1 lingura) cu 120 ml de ulei de bază, cum ar fi uleiul de semințe de struguri sau uleiul de jojoba și se aplică de două ori pe zi pe pielea afectată. Atenţie! Dacă apar iritații, întrerupeţi tratamentul sau micşoraţi doza de ulei de Neem.

  • Pentru combaterea căpușelor, puricilor, acarienilor și a altor paraziţi la animalele de companie

Se amestecă 30 ml de ulei de Neem cu 4 litri de apă și se adaugă câteva picături de lichid de spălat vase (pentru emulsifierea uleiului). Se amestecă bine şi se pulverizează pe blana animalelor o dată la două săptămâni.

  • Curățenia casei

Adăugați ulei de Neem la șamponul pentru covoare și pulverizaţi, inclusiv saltelele, pentru a omorî acarienii.

  • Spălarea mâinilor

Adăugați cîteva picături de ulei de Neem în săpunul lichid şi veţi obţine un săpun cu proprietăți antibacteriene.

 

Deoarece uleiul de Neem are un miros destul de puternic şi neplăcut, puteţi să adăugați câteva picături de ulei esențial în amestec pentru a masca mirosul. Noi vă recomandăm uleiurile esențiale de mentă, lavandă sau lemongrass, însă puteţi folosi oricare dintre uleiurile dumneavoastră preferate.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

ZWZmNDQ