Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Uleiuri esentiale » Ulei esential de Portocala dulce (10 ml)


    

Ulei esential de Portocala dulce (10 ml)

Citrus sinensis


0x
In stoc

 

Numar produs: NECS0010
INCI: CITRUS SINENSIS PEEL OIL EXPRESSED
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna de 10 ml cu picurator
Cuponul de reducere nu poate fi folosit
Preţ vechi 6,00 lei
Preţ fără TVA : 5,10 lei
Preţ cu TVA (0 %):
5,10 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Ulei esential de Portocala dulce (30 ml)
NECS0030
Ulei esential de Portocala dulce (30 ml)
Preţ 13,60 lei
Ulei esential de Portocala dulce (100 ml)
NECS0100
Ulei esential de Portocala dulce (100 ml)
Preţ 25,41 lei

ulei esential de portocala dulce

 

Uleiul esenţial (volatil) de portocale dulci este extras din Citrus sinensis (sau Citrus aurantium var. sinensis sau Citrus aurantium var. dulcis), din familia Rutaceae, cunoscut, de asemenea, şi ca portocale de Portugalia sau portocale de China. Este un copac veşnic verde, cu frunze verde închis şi flori albe, iar fructele sunt rotunde de culoare portocaliu deschis, cu coaja puţin mai aspră. Copacii sunt originari din China, dar acum sunt cultivaţi pe scară largă în multe state.

Este un ulei esenţial nepretenţios, folosit frecvent în aromoterapie pentru a crea sentimentul de fericire şi de căldură, în timp ce calmează problemele digestive de natură nervoasă. Are efecte benefice în cazurile de răceală şi gripă, elimină toxinele şi stimulează sistemul limfatic, sprijină formarea de colagen la nivelul pielii.

Uleiul esenţial de portocale dulci are un miros dulce, proaspăt şi uşor acrişor, este galben-portocaliu la culoare şi apos ca vâscozitate.

Uleiul esenţial de portocale dulci este folosit pentru aromă în mai multe lichioruri de tip Curacao, în producţia de alimente, băuturi şi produse de cofetărie. Când este adăugat în lacurile de mobilier ajută la protecţia împotriva daunelor cauzate de insecte.

Uleiul este extras din coaja de portocală prin presare la rece, cu un randament de 0,3 -0,5%.

Proprietăţile terapeutice ale uleiului esenţial de portocale sunt: antiseptic, antidepresiv, antispasmodic, antiinflamator, carminativ, diuretic, colagog, sedativ şi tonic.

Principalele componente chimice ale uleiului esenţial de portocale sunt a-pinen, sabinene, myrcene, limonene, linalool, citronellal, neral şi geranial.

Este un ulei ce aduce fericire şi căldură, ajută la relaxare, iar pe copii îi ajută să doarmă noaptea. Uleiul esenţial de portocale dulci poate fi folosit eficient a elimina toxinele din organism şi pentru întărirea sistemului imunitar, precum şi în cazurile de răceală şi gripă.

Este un bun diuretic, fiind util pentru echilibrarea retenţiei de apă şi în cazurile de obezitate. Acţionează ca stimulent limfatic şi ajută în timpul proceselor de detoxifiere la echilibrarea organismului.

Pentru sistemul digestiv, uleiul esenţial de portocale dulci poate ajuta în cazurile de constipaţie, dispepsie şi acţionează ca un tonic general.

De asemenea, este util în cazurile de tensiune nervoasă şi stress.

Se poate combina foarte bine cu majoritatea uleiurilor esenţiale, dar în mod special cu cel de piper negru, scorţişoară, cuişoare, ghimbir, tămâie, lemn de santal şi vetiver.

Precauţii:

Uleiul esenţial de portocale dulci este non-toxic, non-iritant şi, în general, non-sensibilizant, dar poate avea un efect fototoxic. Ar trebui, prin urmare, să nu se aplice înainte de expunerea la lumina soarelui pentru perioade prelungite.

Uleiurile esenţiale nu trebuie să fie utilizate nediluate şi nu trebuie să fie folosite pentru uz intern.

Nu se vor lăsa la îndemâna copiilor.

Dacă folosiţi un ulei esenţial pentru prima dată trebuie efectuat întotdeauna un test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă (după ce s-a diluat în mod corespunzător într-un de ulei de bază adecvat).

Uleiurile esenţiale se păstrează închise ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.

Uleiul esenţial de portocale dulci trebuie să fie utilizat în termen de şase luni de la desigilarea recipientului.

 

Disclaimer:

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale. Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

N2M1MjN