Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Uleiuri esentiale » Ulei esential de Patchouli (10 ml)


    

Ulei esential de Patchouli (10 ml)

Pogostemon cablin


0x
In stoc

 

Numar produs: NEPC0010
INCI: POGOSTEMON CABLIN OIL
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna de 10 ml cu picurator
Preţ fără TVA : 9,90 lei
Preţ cu TVA (0 %):
9,90 lei

în coş:
  buc  

 width=

 

Uleiul esenţial (volatil) de patchouli (sau paciuli) este un ulei volatil extras din Pogostemon cablin (cunoscut şi sub numele de Pogostemon patchouli), din familia Labiatae.

Deşi aroma acest ulei esenţial poate aminti oamenilor de perioada hippie, valoarea sa în îngrijirea pielii este incalculabilă. Are un rol benefic în lupta împotriva pentru depresiei şi anxietăţii. Are bune proprietăţi diuretice şi ajută la descompunerea celulitei, stimulând regenerarea celulelor pielii, accelerând vindecarea şi prevenind formarea cicatricelor urâte care apar atunci când se vindecă rănile mai profunde.

Uleiul esenţial de patchouli are o aromă bogată de mosc-dulce, foarte condimentată şi puternic erbacee. Are o culoare ce variază de la galben deschis la maro închis şi este relativ vâscos.

Planta este perenă, stufoasă, creşte până la 1 m înălţime, cu o tulpină robustă, cu frunze mari şi acoperite de peri, foarte parfumate, de aproximativ patru centimetri lungime şi cinci centimetri diametru. Florile sunt albe cu nuanţe de mov. Uleiul de patchouli se extrage din frunzele plantei.

Planta este originară din Malaezia şi India, unde este cunoscută sub numele de "puchaput". În epoca victoriană, planta era plasată între şalurile de caşmir indiene pe drumul către Anglia, pentru a proteja marfa de molii, şi fără această semnătură a mirosului de frunze de patchouli uscate, şalurile nu puteau fi vândute în Anglia.

În Orient, este utilizat în potpuriuri şi pliculeţe ce se aşează între rufe, pentru a ţine la distanţă ploşniţele şi păduchii.

Uleiul esenţial de patchouli este extras din frunzele tinere, care sunt uscate şi fermentate, înainte de distilare cu vapori, cu un randament de aprox. 2 - 3%.

Acest ulei îşi îmbunătăţeşte proprietăţile odată cu vârsta, cu timpul căpătând un miros mai complet, mult mai bine conturat.

Componentele chimice ale uleiului de patchouli sunt: b-patchoulene, a-guaiene, caryophyllene, a-patchoulene, seychellene, a-bulnesene, norpatchoulenol, patchouli alcool şi pogostol.

Proprietăţile terapeutice ale uleiului de patchouli sunt: antidepresiv, antiinflamator, antiseptic, afrodisiac, astringent, cicatrizant, citofilactic, deodorant, diuretic, febrifug, fungicid, insecticid, sedativ şi tonic.

Uleiul de patchouli are un efect de echilibrare asupra emoţiilor şi alungă letargia, în timp ce ascute inteligenţa, luptă împotriva depresiei şi anxietăţii. Se spune, de asemenea, că este indicat pentru a crea o atmosferă amoroasă.

Este eficient împotriva infecţiilor fungice şi bacteriene şi este de mare ajutor în cazul muşcăturilor de insecte, putând fi utilizat cu succes ca un repelent pentru insecte.

Cu proprietăţile sale diuretice excelente, este eficient în lupta împotriva retenţiei de apă şi pentru a îndepărta celulita, facilitează tranzitul intestinal şi ajută la reducerea excesului de greutate.

Utilizat pe piele, acest ulei este unul dintre cele mai active uleiuri, cu un puternic efect regenerator al ţesuturilor, care ajută la stimularea creşterii de noi celule ale pielii. În vindecarea rănilor, nu numai că stimulează o vindecare mai rapidă, ci ajută la prevenirea formării de cicatrice urâte.

Uleiul esenţial de patchouli este foarte eficient în cazul în care aveţi pielea aspră, crăpată şi prea deshidratată, pentru a trata acneea, eczeme, răni, ulceraţii, infecţii fungice, precum şi în probleme ale scalpului.

Deşi, în general, uleiurile esenţiale se combină bine unele cu altele, uleiul de patchouli se combină foarte bine cu uleiul de bergamotă, salvie, muşcată (geranium), levanţică şi smirnă.

 

Precauţii:

Acesta este un ulei non-toxic, non-iritant şi non-sensibilizant, dar mirosul de ulei de patchouli poate fi puţin prea persistent pentru unii oameni şi dozele prea mari pot duce la pierderea poftei de mâncare, în cazul unor persoane.

Uleiurile esenţiale nu trebuie să fie utilizate nediluate şi nu trebuie să fie folosite pentru uz intern.

Nu se vor lăsa la îndemâna copiilor.

Dacă folosiţi un ulei esenţial pentru prima dată trebuie efectuat întotdeauna un test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă (după ce s-a diluat în mod corespunzător într-un de ulei de bază adecvat).

Uleiurile esenţiale se păstrează închise ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.

 

Disclaimer:

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale.  Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de  tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

NGFmNmE