Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Uleiuri esentiale » Ulei de Smirna - oleorasina (5 ml)


        

Ulei de Smirna - oleorasina (5 ml)

Commiphora myrrha


0x
In stoc

 

Numar produs: NECMY005
INCI: COMMIPHORA MYRRHA RESIN EXTRACT
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna de 5 ml cu picurator
Preţ fără TVA : 14,50 lei
Preţ cu TVA (0 %):
14,50 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Ulei de Smirna - oleorasina (10 ml)
NECMY010
Ulei de Smirna - oleorasina (10 ml)
Preţ 27,00 lei

Ulei esential de Smirna

 

Uleiul de Smirnă - oleorăşină (sau mir) este extras din arborele Commiphora myrrha, din familia Burseraceae.

Dacă vorbim despre un ulei magic în aromoterapie, atunci uleiul de smirnă trebuie să fie cu siguranță. Acesta, nu numai că va contribui la creșterea sinelui vostru spiritual, dar are şi numeroase acţiuni benefice asupra organismului. Se obţin rezultate deosebite atunci când este utilizat pentru a trata problemele feminine, afecțiuni ale pielii, precum și pentru detoxifierea organismului.

Arborele de smirnă este un arbore mic, care poate crește până la 5 metri înălţime, cu scoarță de culoare deschisă și ramuri împletite, câteva frunze și flori mici albe. Este originar din Somalia, Arabia și Yemen.

Atunci când coaja este taie, exudă o rășină lichidă de culoare galben pal, care se usucă şi capătă o culoare roșu-brun, de mărimea unei nuci din care se obţine uleiul de smirnă.

Smirna a fost foarte populară în lumea antică și a fost folosită ca medicament de către chinezi și egipteni, la care făcea parte şi din ritualul de adorare a zeului soare și de mumificare.

Smirna a fost folosită, de asemenea, şi în produsele cosmetice, astfel soldații greci luau cu ei în luptă câte un flacon de ulei de smirnă, pentru a trata rănile sângerânde.

Uleiul de smirnă are o aromă caldă, lemnoasă cu nuanţe răşinoase, ușor dulceagă, este maroniu, aproape de culoarea chihlimbarului şi cu o vâscozitate medie spre mare.

  • Metoda de obtinere: din oleorăşina uscată a arborelui de smirnă cu ajutorul solvenților volatili
  • Zona de provenienta: Asia
  • Aspect: lichid aramiu-maroniu cu vascozitate medie si miros rasinos, vanilat, ambros, balsamic, de lemn dulce.
  • Nota parfumului: de baza
  • Yin /Yang: Yin/Yang
  • Solubilitate: solubil in ulei si alcool, insolubil in apa
  • Constituenti principali: pinen, cadinene, limonen, cuminaldehyde, eugenol, m-crezol, heerabolene, acidul acetic, acidul formic ș.a
  • Se combina bine cu: benzoina, rozmarin, tamaie, lavanda, lemn de santal, vetiver si cuisoare.

 

PROPRIETATI:

 

Cosmetice:

- antiinflamator - antibacterian - antifungic

- astringent - antiseptic - dezinfectant

- tonic cutanat - parfumant

Terapeutice:

- antidepresiv - sedativ - calmant

- antispastic - expectorant - reface echilibrul emotional

- bronhodilatator - carminativ - tonic

 

RECOMANDARI SI MOD DE UTILIZARE :

In cosmetica: uleiul de smirna se foloseste in parfumarea produselor cosmetice (creme, lotiuni, demachiante s.a.). Se foloseste de asemenea si la realizarea parfumurilor. Pe piele, uleiul de smirnă este folosit cu mare succes pe furuncule, ulcere cutanate, escare, piele crăpată, pecingine etc.

Dozajul recomandat este de 0.5-2%.

 

In aromoterapie: uleiul smirna se foloseste pentru proprietatile sale calmante si echilibrante.

Difuzat in aer ajuta in caz de congestii respiratorii, pentru tratarea durerilor de cap si ca expectorant.

 

PASTRARE :

Uleiurile esenţiale se păstrează închise ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.

 

 

 

Precauţii:

Uleiul de smirnă este non-iritant şi non-sensibilizant, dar ar putea fi toxic în doze mari și nu ar trebui să fie utilizat în timpul sarcinii, deoarece poate acționa ca un stimulent uterin.

Uleiurile esenţiale nu trebuie să fie utilizate nediluate şi nu trebuie să fie folosiste pentru uz intern.

Nu se vor lăsa la îndemâna copiilor.

Dacă folosiţi un ulei esenţial pentru prima dată, trebuie efectuat întotdeauna un test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă (după ce s-a diluat în mod corespunzător într-un de ulei de bază adecvat).

Uleiurile esenţiale se păstrează închise ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.

 

Disclaimer:

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale. Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

 

 

SUMAR

Uleiul de smirnă este foarte benefic pentru problemele tractului respirator, ale sistemului digestiv, pentru afecţiuni ale mucoasei bucale şi gingiilor, în îngrijire a pielii, precum și pentru problemele urino-genitale și ginecologice.

 

Aromoterapie

Uleiul de smirnă poate fi folosit în terapia cu vapori şi poate ajuta la tratarea afecţiunilor respiratorii, cum ar fi bronşită, guturai, răceli, duse şi inflamaţii ale gâtului.

De asemenea, poate fi folosit pentru aprofundarea spiritualităţii şi în cazul meditaţiei.

 

Combinat în ulei de masaj sau diluat în baie

Uleiul de smirnă se foloseşte combinat în ulei de masaj sau diluat în baie pentru a ajuta în caz de bronșită, guturai, răceli, tuse și infecții, precum și pentru o varietate de probleme ale sexului feminin enumerate mai sus. Are, de asemenea, un efect binefăcător asupra pielii, fiind deosebit de util în cazul rănilor, ulceraţiilor, escarelor, eczemelor sau furunculelor.

 

Apă de gură

Uleiul de smirnă se poate combina cu apa de gură pentru tratamentul infecţiilor bucale.

 

În creme sau loţiuni

Atunci când este utilizat într-o cremă sau loțiune, se obţin rezultatele uimitoare în tratamentul plăgilor cronice și ulcerațiilor. Uleiul de smirnă accelerează vindecarea rănilor, tratează piciorul de atlet, precum și eczemele care supurează. În cazul escarelor, al pielii profund crăpate, al furunculelor, abceselor, acneii și al altor afecțiuni ale pielii, se obţin rezultate deosebite atunci când este utilizat uleiul de smirnă pentru a le trata.

Uleiul de smirnă poate fi utilizat şi diluat, sub formă de compresă, pentru eczeme, escare sau răni, sau poate fi aplicat cu un tampon de bumbac direct pe răni şi infecții ale pielii.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

MWZkM