Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Uleiuri esentiale » Ulei esential de Coada soricelului


        

Ulei esential de Coada soricelului

Achillea millefolium


0x
In stoc

 

Numar produs: NEAM0000
INCI: ACHILLEA MILLEFOLIUM OIL
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna cu picurator
Cantitate (ml)
Preţ fără TVA : 7,00 lei
Preţ cu TVA (0 %):
7,00 lei

în coş:
  buc  

 

 

Ulei esenţial (volatil) de Coada soricelului

(pentru uz extern)



DESCRIERE

Uleiul esenţial (volatil) de coada soricelului este extras din planta erbacee perena coada soricelului (Achillea Millefolium) ce face parte din familia Asteraceae. Acesta planta este originara din Europa si din vestul Asiei si este intalnita de la campie pana in regiunile submuntoase. Coada soricelului creste pe solurile aspre de pe marginile drumurilor si pe pasuni.

Numele de Achillea provine de la eroul Troiei, Ahile, care se spune ca ar fi folosit-o pentru a trata ranile soldatilor, iar, Millefolium – de la frunzele divizate in multe segmente „o mie de frunze". Coada soricelului creste intre 20-50 cm si are multe frunze penate, paroase si flori albe sau roz deschis.

Florile conţin pana la 0,5% ulei esenţial, iar frunzele pana la 0,07%. Uleiul de coada soricelului conţine azulenă cu efect antiinflamator, principii active (azulen, chamazulena, cineol, borneol, thion- camfen, limonen, pinen).

Uleiul esential de coada soricelului protejează rănile de infectii bacteriene, fungice sau virale. Acest ulei este benefic în tratarea bolilor circulatorii, cum ar fi varice și hemoroizi, precum și anumitor boli de piele, răni, arsuri, acnee, dermatita, colici, constipație și infecții ale sistemul digestiv, sistemul urinar si a organele de reproducere.

  • Metoda de obţinere: distilarea cu aburi a frunzelor si florilor
  • Ţara de provenienţă a plantei: Nepal
  • Aspect: lichid clar, verde-albastrui deschis, cu vâscozitate redusă şi miros ierbos, proaspat, racoritor
  • Nota parfumului: de top si de mijloc
  • Yin/Yang: Yin
  • Solubilitate: solubil în ulei şi alcool, insolubil în apă
  • Constituenţi principali: azulen, chamazulena, cineol, borneol, limonen, pinen, sabinen
  • Se combină bine cu uleiurile de: chiparos, cedru, musetel, rozmarin, lemongrass, imortele, verbina, muschi de stejar, tamaie, busuioc, pin etc.

 

PROPRIETĂŢI

  • Cosmetice: antiacneic, seboregulator, emolient, antiinflamator, antiseptic, antifungic, tonic cutanat,
  • Terapeutice: antiinflamator, antireumatic, antiseptic, antispastic, astringent, carminativ, cicatrizant, digestiv, expectorant, hemostatic hipotensiv și tonic.

RECOMANDĂRI ŞI MOD DE UTILIZARE

În cosmetică: uleiul esential de coada soricelului se foloseste in produse (creme, unguente, s.a.) pentru tenul acneic sau pentru pielea inflamata cu erupții cutanate, taieturi, eczeme, cicatrici, și arsuri și de asemenea in produse cosmetice pentru cresterea parului (combinat cu rozmarin si imortele). Uleiul de coada soricelului este emolient, fiind secretul unui ten fin si tanar, echilibrand umiditatea pielii si protejandu-l de uscare si de infectii.

Dozajul recomandat este de 0,5-2%.

În aromoterapie: uleiul esenţial de coada soricelului se foloseşte în uleiul de masaj şi unguente pentru calmarea durerilor digestive si menstruale. Este indicat in varice, hemoroizi si hipertensiune (reduce presiunea sangvina).

Uleiul de coada soricelului este benefic sistemului nervos si este recomandat in stari de stres si in insomnie.

De asemenea, uleiul de coada soricelului este antireumatic. Acesta imbunatateste circulatia si, astfel, previne acumularea de acid uric în articulații și mușchi, ajutând astfel in reumatism si in artrita. Adăugand faptul că, este diaforetic acest ulei ajuta la indepartarea toxinelor din corp prin transpiratie.

PRECAUŢII

Utilizarea prelungită poate provoca dureri de cap și poate irita pielea sensibila.

Nu se utilizează în perioada sarcinii şi a alăptării şi nici pentru copii.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Incepand cu data de 25 mai 2018, au intrat in vigoare si sunt aplicabile noile prevederi ale Regulamentului General privind Protectia Datelor (UE) 2016/679 (GDPR).
Acest regulament va priveste si pe dvs. deoarece aduce modificari majore privind protectia datelor cu caracter personal, atat pentru clienti cat si pentru operatori, si totodata va ofera mai multe drepturi in acest domeniu.

Atenţionare. Administratorul paginii web îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile vulgare sau cele care ar putea leza interesele administratorului paginii web.

ZWQ2ND