Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Uleiuri esentiale » Ulei esential de Litsea cubeba (10 ml)


    

Ulei esential de Litsea cubeba (10 ml)

Litsea cubeba


0x
In stoc

 

Numar produs: NELIC010
INCI: LITSEA CUBEBA FRUIT OIL
Ambalaj: se livreaza in sticla bruna de 10 ml cu picurator
Cuponul de reducere nu poate fi folosit
Preţ vechi 6,00 lei
Preţ fără TVA : 5,40 lei
Preţ cu TVA (0 %):
5,40 lei

în coş:
  buc  

Variante ale acestui produs

Imagine:
Numar produs / Denumire marfă:
 
Preţul:
Ulei esential de Litsea cubeba (30 ml)
NELIC030
Ulei esential de Litsea cubeba (30 ml)
Preţ 16,20 lei
Ulei esential de Litsea cubeba (100 ml)
NELIC100
Ulei esential de Litsea cubeba (100 ml)
Preţ 42,30 lei

 

 

Ulei esenţial (volatil) de Litsea cubeba

(pentru uz extern)

 

DESCRIERE

Uleiul esenţial (volatil) de Litsea cubeba (May Chang) este extras din fructele arborelui Litsea cubeba, din familia Lauraceae.

Litsea cubeba este un arbore foios mic, care creşte până la o înălțime de 5-8 metri, cu un trunchi suplu ce poate măsura 6-20 centimetri în diametru. Cunoscut şi sub numele de piper chinezesc, arborele face flori albe sau galben deschis, cu parfum de lămâie, și fructe mici, care sunt similare ca formă cu nişte boabe de piper.

Măsurând 4-6 mm în diametru, fructele aromate sunt aproape de formă sferică și de culoare verde, se colorează în roșu şi apoi în maro închis pe măsură ce se coc. Când sunt uscate, aceste fructe mici, arată ca nişte boabe de piper mai mari, fiind principala sursă de ulei esenţial, căci uleiul poate fi extras şi din flori, ramuri, scoarță de copac, rădăcini și frunze, însă uleiul obţinut din aceste părți ale plantei nu are același miros ca cel extras din fructe.

Planta are o lungă istorie de utilizare în medicina pe bază de plante din China, unde a fost utilizată pentru a trata astmul, durerile de spate, frisoane, probleme digestive, dismenoree, dureri de cap și dureri musculare și alte dureri în general. A fost, de asemenea, utilizată pentru a trata tumorile canceroase, deoarece a fost considerată a avea proprietăți carcinostatice.

Litsea cubeba este un arbore originar din China, Indonezia și din alte zone din Asia de Sud-Est. În China, creşte în mod natural în sud şi a fost cultivat în zonele centrale și estice din sudul râului Yangtze. Se întâlneşte în număr mic în Java, Sumatra şi Kalimantan, la altitudini cuprinse între 700 și 2300 de metri. De asemenea, este cultivat în Japonia și Taiwan.

Uleiul esenţial a devenit interesant în lumea occidentală, la începutul anilor 1950, când a început să concureze cu uleiul de lemongrass, ca sursă pentru extragerea de citral. În prezent este utilizat pe scară largă în industria cosmetică, la fabricarea de săpunuri, parfumuri și arome.

Uleiul esenţial de litsea cubeba este un ulei considerat mai dulce și mai fin decât uleiul esenţial de lemongrass, iar ca parfum, o posibilă alternativă mai puţin costisitoare decât verbina, dar valoarea terapeutică este diferită. Litsea cubeba este, de asemenea, numită şi May Chang, o prinţesa chineză.

Principalele utilizări ale uleiului esenţial de litsea cubeba sunt în îngrijirea pielii. Este foarte bun pentru tipurile de ten gras și acneic, precum și pentru alte afectiuni ale pieli. Este non-iritant, antiseptic şi e o bună alternativă pentru uleiul esenţial de bergamotă, deoarece nu există nici un risc de fotosensibilitate.

Este un ulei deodorant și dezinfectant, și cu proprietăți antiseptice și antivirale fiind de asemenea și un bun antidepresiv.

  • Metoda de obţinere: distilarea cu aburi a fructelor de litsea cubeba
  • Ţara de provenienţă: UE
  • Aspect: lichid clar, galben deschis, cu vâscozitate redusă şi miros proaspăt, floral cu note citrice (de lămâie)
  • Nota parfumului: de mijloc
  • Yin/Yang: Yin
  • Solubilitate: solubil în ulei şi alcool, insolubil în apă
  • Constituenţi principali: citral, geranial, citronellal, neral, linalool, limonene, beta- pynene
  • Se combină bine cu uleiurile de: neroli, palmarosa, lămâie, bergamotă şi alte citrice, geranium, busuioc, rozmarin, lavandă, ghimbir, iasomie, trandafir, lemn de trandafir, ylang-ylang.

 

 

PROPRIETĂŢI

  • Cosmetice: antiinflamator, antibacterian, antiviral, astringent, antiseptic, dezinfectant, tonic cutanat, parfumant
  • Terapeutice: antidepresiv, sedativ, antistres, antispastic, repelent, reface echilibrul emoţional, bronhodilatator, carminativ, detoxifiant

 

 

RECOMANDĂRI ŞI MOD DE UTILIZARE

În cosmetică: uleiul esenţial de litsea cubeba se foloseşte în produse (creme, loţiuni, demachiante s.a.) pentru tenul gras, mixt, cu acnee sau cu alte probleme de natură infecţioasă, în micozele cutanate.

Dozajul recomandat este de 0.5-2%.

Se foloseşte de asemenea în parfumarea produselor cosmetice.

În aromoterapie: uleiul esenţial de litsea cubeba se foloseşte în uleiul de masaj şi unguente pentru masarea articulaţiilor.

Acest ulei poate fi adăugat (câteva picături solubilizate în prealabil în lapte) în apa de baie pentru ameliorarea stărilor depresive şi a angoaselor. La baie ajută de asemenea la tonifierea pielii (o detoxifică şi reduce celulita).

Difuzat în aer calmează nervii şi ajută în caz de insomnii. Chinezii îl folosesec de secole pentru tratarea indigestiilor, a congestiilor respiratorii, pentru tratarea durerilor de cap, de mijloc, în frisoane şi ca expectorant.

 

 

PĂSTRARE

Uleiurile esenţiale se păstrează închise ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.

 

 

PRECAUŢII

Uleiul de litsea cubeba  poate avea un efect iritant şi trebuie folosit cu grijă de persoanele cu pielea sensibilă.

Nu se utilizează în perioada sarcinii şi a alăptării, precum şi pentru copii mai mici de 6 ani.

Uleiurile esenţiale nu trebuie să fie utilizate nediluate şi nu trebuie să fie folosite pentru uz intern.

Nu se vor lăsa la îndemâna copiilor.

Dacă folosiţi un ulei esenţial pentru prima dată trebuie efectuat întotdeauna un test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă (după ce s-a diluat în mod corespunzător într-un de ulei de bază adecvat).

 

 

DISCLAIMER

Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale. Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

 

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

ZTAzOW