Introducere » Uleiuri esentiale » Ulei esential de Cajeput (10 ml)
Ulei esenţial (volatil) de Cajeput
Uleiul esenţial (volatil) de CAJEPUT este extras din ramurile tinere si frunzele arborelui CAJEPUT (Melaleuca Leucadendron). Cajeputul este un arbore originar din Asia si Australia, ce creste pana la 30 m si face parte dintr-o familie de peste 150 de arbori, dintre cei mai cunoscuti fiind eucaliptul, arborele de ceai (tea tree) si niaouli
Cel mai mare beneficiu al uleiului esential de cajuput este acela de a fi antiseptic pentru tractul respirator și pentru aparatul urinar, de a combate infectiile, cum ar fi racelile, bronsita si laringita și de a alina durerile de cap, de urechi, de dinți, durerile din gută și din reumatism.
PROPRIETATI:
Cosmetice:
- antiinfectios - antibacterian - antioxidant
- antifungic - antiseptic - insecticid
- tonic cutanat - deodorant
Terapeutice:
- antiinfectios - expectorant - antispasmodic
- antiseptic - antinevralgic - decongestionant venos
- vasodilatator - stimulant - febrifug
RECOMANDARI SI MOD DE UTILIZARE:
Dozajul recomandat este de 0.5-2%.
Acest ulei poate fi adaugat (cateva picaturi) in sampon cu rol de stimulare a cresterii parului si pentru a inlatura matreata. In apa de baie pot fi adaugate cateva picaturi (diluate intr-o lingura cu lapte) pentru a scadea febra.
Ulei de cajeput se foloseste in vaporizator sau lampa de aromoterapie pentru a intari sistemul imunitar (tratarea gripei si racelii), pentru a mari capacitatea de concentrare si a imbunatati memoria si pentru a reduce oboseala.
In inhalatii este foarte util in raceli, dureri in gat, sinuzita. Ajuta la eliminarea mucusului. Se foloseste in concentratii mici, deoarece poate fi iritant pentru mucoase.
Precauţii:
Uleiul de cajeput poate avea un efect iritant si trebuie folosit cu grijă de persoanele cu pielea sensibilă.
Nu se utilizeaza in perioada sarcinii si a alaptarii si nici pentru copii.